Kanaa ja kermaista currykastiketta

n. 4 annosta

– lyhytjyväistä riisiä
– vettä
– kanafileitä 1-2 per ruokailija

Kermainen currykastike:

– 5 dl kevyttä ruokakermaa
– 4 tl currya
– 1 tl kurkumaa
– 1 valkosipulin kynsi
– 100 g ruohosipulituorejuustoa
– 2 tl suolaa
– 2 tl paprikajauhetta
– 1 tl sipulijauhetta
– n. 5 persikanpuolikasta pilkottuna
– 1 rkl sweetchilikastiketta

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mikäli haluat tarttuvampaa, helposti muotoiltavaa riisiä, kuten kuvassa, huuhdo riisi ennen keittämistä, ja älä nosta kantta liiaksi keittämisen aikana, jotta höyry pysyisi kattilassa. Lisäohjeistusta voit katsoa onigirireseptistäni.
1. Paista kanafileitä uunissa uunivuoassa 200-225 C-asteessa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita, n. 10-15 min. Tarkista kypsyys!
3. Valmista kastike kuumentamalla kerma kattilassa. Lisää joukkoon tuorejuusto, ja anna sen sulaa. Sekoita hyvin.
4. Lisää kastikkeeseen valkosipuli, sekä muut mausteet, ja lopuksi persikat. Keitä, kunnes kastike sakeutuu sopivasti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa oman makusi mukaan.
5. Riisin muotoilu onnistuu helposti kahvikupin tai muun kipon avulla. Riisin voi muotoilla myös käsin. Kastele tuolloin kätesi, niin riisi ei tartu niihin.
6. Tarjoile yhdessä raikkaan salaatin kanssa. Helppo lisuke salaatti tälle aterialle valmistuu kurkusta, tomaatista, jäävuorisalaatista, paprikasta ja persikan paloista.

Kun olimme poikaystäväni kanssa käymässä äitini luona Pohjanmaalla, hän oli varannut ruoaksi kanafileitä. Yhdessä tuumin äitini kanssa mietimme, millaisen kastikkeen niille tekisimme ja päädyimme tähän lopputulokseen. Itse pidän kovasti sekä curry- että kermakastikkeista. Hedelmät tuovat kastikkeeseen ihanaa pirteyttä. Mikäli tästä varsin tuhdista kermakastikkeesta haluaa hieman eksoottisemman version, voi osan kermasta korvata kookosmaidolla ja lisätä joukkoon esimerkiksi hieman kevätsipulia.

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *