Sunnuntaiajelu Brysselin keskustaan

Sunnuntaina kävimme koko porukalla ajelemassa Brysselin keskustassa. Minä istuin Neean kanssa takapenkillä ja matka sujui rattoisasti osoitellen lintuja, taloja, autoja ja muita ihmetyksenaiheita. Kiertelimme aluksi EU-korttelissa ja ajoimme mm. komission, parlamenttirakennuksen ja lukemattomien konsulaattien ja toimistojen ohi. Kuulemma jossain välissä voidaan päästä käymää lounaalla parlamentin ruokalassa! Jännittävää olisi kyllä päästä ihan sisälle saakka, aika mahtipontinen rakennus se nimittäin oli. Lisärakennuksia on kuulemma lisäilty vuosien saatossa paljon rakennuksen yhteyteen. Metroasemakin oli tungettu maan alle parlamentin laajennusosien tieltä.

EU-korttelista mutkittelimme sitten kohti kuninkaan asuntopalatsia toisella puolella Brysseliä. Aitojen sisäpuolelle upeaan puutarhaan ei valitettavasti pääse kuin joskus keväällä, ilmeisesti toukokuussa. Onkohan tämä yleinenkin tapa, että ylhäisön tilat ovat avattuna vain muutamina päivinä kuukaudessa, kun Japanissakin on sama käytäntö keisarin Tokyon palatsin suhteen…

Palatsilta ajelimme vielä katsomaan järkyttävän kokoista atomimallia, joka on jätetty vastoin alkuperäisiä suunnitelmia seisomaan kaikessa komeudessaan ja suuruudessaan lähelle Heyselin metroasemaa 1958-vuoden maailmannäyttelyn jälkeen. Kyseinen rauta-atomin jättimonumentti oli tuolloin yksi maailmannäyttelyn teoksista, ja nykyisin se on yksi Brysselin tunnetuimmista turistikohteista. Atomiin pääsee sisällekin, mutta kymmenien metrien mittainen lippujono ei jotenkin innostanut meitä ja Neean kanssa Euroopan pisimmät liukuportaat olisivat voineet olla melkoinen kokemus. Katselimmekin 102 metrin korkeuteen kohonnutta atomimallia aivan mieluusti maanpinnalta.

Palatessamme takaisin kotiin sivusimme suurta pyökkimetsää, Forêt de Soignesia, jolla on kokoa nelisentuhatta hehtaaria! Sinne täytyy mennä joku kerta retkeilemään, sen verran kuvaukselliselta ja vehreältä maisemat näyttivät.

Sunnuntai-ilta meni rauhallisesti kotosalla. Asentelin läppärille puuttuvia ohjelmia ja ajureita. Kuviakin latailin talteen kansioihin. Ne pitäisi vielä jaksaa laittaa nettiinkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *