Metro de Bruxelles

Metroilu on helppoa ja kätevää! Jos tietää minne on menossa ja katsoo etukäteen mikä linja pitää ottaa, loppu sujuu helposti opastauluja seuraillen oikeille laitureille. Brysselissä ei kuitenkaan ole kuin kolme metrolinjaa, joten vaihdot ovat suhteellisen helppoja. Metro on myös halpa kulkuväline, joten mikäs sen mukavampi tapa matkustaa.

Matkustin tänään yksikseni metrolla täällä Brysselissä ensimmäistä kertaa, ja kuten sanottu, kaikk sujui ongelmattomasti, vaikka Art-Loi:n vaihtoasemalla pahaenteisesti varoiteltiinkin taskuvarkaista. Olen tottunut pitämään täällä laukustani aika visusti kiinni, ja rahat ovat vetoketjujen takana, eli ihan taskusta niitä ei ainakaan viedä. Pitää toivoa, ettei mitään hankalia tilanteita tule eteen. Löysin myös hakemani kirjakaupan, vaikkakin hieman epävarmoin askelin haahuillen. Kaupassa ei kuitenkaan ollut juuri sitä kirjaa, jonka olisin tarvinnut. Sarjan 1. ja 3. osa löytyi, mutta tarvitsemaani 2. osaa ei tietenkään ollut. Sen olisi voinut tilata, mutta kun kuulin odottamattoman suolaisen hinnan kirjalle (muka ilman, että siihen tuli edes mitään tilauskustannuksia), päätin, että Amazonin nettisivut kutsuvat. Säästyneet rahat menivätkin kun löysin CityDeux-ostoskeskuksesta Oappel’s -liikkeen alennusmyynnin. Joka rekissä oli vaatteita, jotka olisin voinut kantaa kotiin, jos rahaa vain olisi ollut tarpeeksi. Tyydyin ostamaan 2 ihastuttavaa toppia, toisen 50% ja toisen 10% alennuksella jo valmiiksi melko huokeista hinnoista. Topit tulivatkin tarpeeseen, sillä olin helteen vuoksi aivan hiessä leggingseissäni. Taidanpa pistäytyä putiikissa uudestaan alen loppupuolella, jos himoitsemani hameen hinta olisi sattunut hieman tippumaan. Löysin myös hauskan Six -accesorieskaupan, jossa myytiin kaikenlaisia koruja, hiustarvikkeita ja muita asusteita. Kassiin tipahti reilulla parilla eurolla kiva hiussolki. Korvakorutkin houkuttelivat ostoksille, mutta jätin ne ainakin tältä erää vielä hyllyyn.

Lopuksi ennen Auderghemiin paluuta päätin käydä kunnon leivoskahveilla, tai pikemminkin -kaakaolla, ja tilasin Tarte au Fromagea, eli ihanaista juustokakkua. Hinnat ovat kahviloissakin selkeästi huokeammat kuin Suomessa, jossa kakkupalasta saa pulittaa pahimmassa tapauksessa melkein 5 euroa! Ainakin tuon kokoisesta palasta. ;) Ruokakaupasta mukaani halusi myös paketillinen Kinder-suklaata 1,70€:lla. Miksei Suomessa saa Kindersuklaata muuta kuin pääsiäismunan muodossa?!! (Ja Buenopatukkana, mutta se ei ole kunnon kindersuklaata..)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *