Pätkiskakku

halkaisijaltaan n. 22 cm irtopohjavuoka

Taikina:
– 5 dl vehnäjauhoja
– 3 dl sokeria
– 2 tl vaniljasokeria
– 1 rkl leivinjauhetta
– 4 rkl kaakaota
– 150 g margariinia
– 2 dl maustamatonta jogurttia
– 4 pätkistä
– 3 munaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sulata rasva, ja sulata ja sekoita siihen pilkotut pätkikset.
3. Lisää rasvan sekaan jugurtti ja munat hyvin vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon kuivat aineet.
4. Paista voidellussa irtopohjavuoassa 170 C-asteessa n. 45 minuuttia, tai kunnes kakku on sisältä kypsä. Kypsyyttä voi kokeilla helposti työntämällä kakun keskellä varovasti puhtaan sukkapuikon, pitkän cocktailtikun tai spaghetinpätkän. Mikäli taikina ei tartu kiinni kokeilutikkuun, kakku on kypsä.

Kuorrute:
– 100 g margariinia
– 170 g suklaata
– 1 pätkis
– koristeluun esim. mantelilastuja, nonparelleja, suklaarouhetta, tms…

5. Valmista kuorrute, kun kakku on täysin jäähtynyt. Sulata margariini ja pilkotut suklaa ja pätkis vesihauteessa.
6. Sekoittele varovasti, kunnes massa on aivan juoksevaa.
7. Kaada kuorrute kakun päälle, ja sivele sitä myös reunoille. Koska kuorrute on hyvin valuvaa, reunoihin kannattaa panostaa, ja nostella valuvaa kuorrutetta yhä uudelleen ylemmäksi, kunnes se alkaa jähmettyä.
8. Koristele haluamallasi tavalla. Tässä käytin nyrkissä hieman murskattuja mantelilastuja.

Ihana suklaakakku, jonka maussa on vivahdus piparminttua pätkiksen tapaan. En tajua, miten en ole aiemmin laittanut tätä perheemme kestosuosikiksi muodostunutta helppoa, ihanan suklaista ja mehevää kakkureseptiä tänne blogiini. Sain reseptin muutamia vuosia sitten ystävältäni, ja siitä lähtien se on ollut tosiaankin kovassa käytössä, maistunut jopa eräälle toiselle ystävälleni, joka ei tavallisesti edes pidä minttusuklaan mausta. Muihin suklaakakkuihin nähden merkittävin ero lienee jogurtti, joka tekee kakusta erityisen mehevän. Suosittelen kokeilemaan, ja keksimään omia variaatioita – pätkishän ei toki ole ainut tapa tuoda tähän kakkuun omintakeista makua.

3 Comments

  1. Salsa

    Olen jo pitkään etsinyt tätä! Muistan pienempänä syöneeni jotain taivaallista pätkikseltä maistunutta ruskeaa kakkua, mutta en ole yrityksistä huolimatta onnistunut tekemään itse yhtä hyvää.. lieneekö niin, että aika kultaa muistot! Mutta tätä kokeilin, ja tuli aivan loistavaa! :)

    Sulla on tosi mukavia reseptejä, joista olen inspiroitunut jo monesti.. Kiitos siis!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *