Raparperimuffinssit mansikkasydämmellä

Ensimmäinen Suomen kesä pitkästä aikaa. Ulkomailla vietetyt kesät ovat olleet unohtumattomia ja ikimuistoisia, mutta tänä vuonna on taas vuorostaan suomifiilistelyn vuoro. Suomen kesään kuuluu olennaisena osana tiettyjä makuja, joista omasta mielestäni paras ja kesäisin on ehdottomasti mansikan ja raparperin yhdistelmä kruunattuna vaniljajäätelöllä. Yksin asuvana on turha alkaa tehdä hankalaa piirakkaa, ja koska olen hamunnut Japanista ja Ruotsista kaapit täyteen ihania kuviollisia muffinssivuokia, joten päädyin herkutteluhetki mielessäni perustellusti muffinsseihin.

Raparperi maistui ihanasti, ja peloistani huolimatta mansikkasosekin pysyi kauniisti muffinssien keskellä, eikä taikinasta tullut ollenkaan liian kosteaa, vaan se pysyi kauniin kuohkeana ja paistui kauniin kultaiseksi. Raparperin kirpeähköä makua täydentänyt mansikkasydän muffinssin keskellä oli nappiosuma. Koska raparperien sisältämä oksaalihappo sitoo kalsiumia, on raparperin kanssa on hyvä nauttia maitotuotteita. Lämpimät muffinssit on siis pakko tarjota vaniljajäätelön kera. ;)

 

n. 12 isoa muffinssia

– 200 g margariinia
– 2,5 dl sokeria
– 3 munaa
– 2,5 dl vehnäjauhoja
– 1 tl leivinjauhetta
– 1 dl Elovena Hetki -Mansikka-herukka-puurohiutaleita (1 pss)
– 0,25 dl vettä
– 80 g raparperia
– n. 10 (pakaste)mansikkaa

– paperisia muffinssivuoksi
– tarjoiluun: vaniljajäätelöä

1. Sekoita margariini ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon munat yksitellen
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja puurohiutaleet, ja lisää seos taikinaan vuorotellen veden kanssa.
4. Sekoita taikinaan pieniksi kuutioiksi pilkotut pestyt ja kuoritut raparperit.
5. Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
6. Annostele taikinaa paperisiin muffinssivuokiin puoleen väliin. Lisää sitten hieman mansikkasosetta keskelle muffinssia, ja lusikoi päälle taikinaa siten, että mansikkasose jää muffinssin keskelle ja vuoka on lähes täynnä.
7. Paista n. 180 asteessa 20-30 min uunista riippuen.
8. Tarjoa hieman jäähtyneinä vaniljajääteön kanssa.

Vinkki! Laita muffinit paistumaan paperivuoissaan metalliseen muffinssivuokaan, niin ne nousevat kauniimmin ja paperinen vuoka säilyttää muotonsa, vaikka muffinssivuoassa olisi paljonkin taikinaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *