Kesäinen perunasalaatti

En välittänyt ennen erityisemmin perunasalaateista. En oikein tajunnut, miksi salaattiin pitäisi pistää perunaa, mutta selvästikin olin syönyt vääränlaisia salaatteja. Japanissa asuessani törmäsin kaikkialla nimittäin herkullisiin, pehmeän makuisiin, raikkaisiin ja tekstuuriltaan ihastuttaviin perunasalaatteihin, joihin rakastuin ihan täysin. Tämän salaatin esikuva onkin vaihtoyliopistoni kafeterian perunasalaattileivissä, joskin salaattini tekstuuri ja ainekset ovat hiukan erilaiset japanilaisiin ”potatosaradoihin” verrattuna. Seuraavaksi vuorossa on etsiä käsiini kunnon japanilaisen perunasalaatin resepti, mutta sitä odotellessa tyydyn tähän hiukan suomalaisempaan variaatioon. Ei mitään supermarketin einesosaston mössöä, vaan raikasta, ihanan kesäistä ja vie nälän!

Resepti
3-4 annosta ruokahalun määrästä riippuen/ iso kulhollinen

– 4 kananmunaa
– 2 suurta perunaa
– pieni nippu kevätsipulia
– 1 kurkku
– n. 50-70 g majoneesia
– kurkumaa
– mustapippuria
– sitruunapippuria
– valkosipulijauhetta
– suolaa
– koristeluun ruohosipulia ja/tai persiljaa

1. Keitä kananumnat ja kuoritut perunat kypsiksi.
2. Pese vihannekset ja pilko pieniksi kuutioiksi/silpuksi. Sekoita keskenään suuressa kulhossa.
3. Pilko keitetyt kananmunat ja perunat kuutioiksi ja lisää salaatin joukkoon.
4. Lisää kulhoon majoneesi ja sekoita. Mausta makusi mukaan. Perunan ja kananmunan massan vuoksi salaatti kaipaa tavallista salaattia enemmän mausteita sekä hitusen suolaa.
5. Asettele kulhoihin ja koristele ruohosipulisilpulla ja yrteillä.
6. Tarjoile tuoreen leivän kera. Jos teet salaatista hyvin hienojakoista, voit myös täyttää sillä esimerkiksi vaaleat kolmiovoileivät esimerkiksi Japanissa syötävien perunasalaattileipien tyyliin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *