Pastaa Rucola-tuorejuustokastikkeessa

Minulla oli pizza-illan jälkeen jääkaapissa kunnon kimppu rucolaa, joten johonkinhan se oli käytettävä. Mielessäni oli kermainen yrttikastike, mutta koska minulla ei ollut kermaa, päädyin tekemään kastikkeen maidosta ja tuorejuustosta. Peston ystävänä päädyin sekoittamaan rucolan yhdessä pinjansiementen kanssa ja lisäämään sen tuorejuusto-kastikkeeseen. Olisin käyttänyt valkosipulia, jos sitä olisi ollut, mutta tällä kertaa jouduin tyytymään kuivattuun valkosipulijauheeseen. Yhtä kaikki, kokeilusta tuli yllättävän mainio, joten päätin ikuistaa sen tänne jos tekee mieli jatkossakin rucola-pastaa. :)

Resepti

n. 4 annosta

– n. 5-6 kourallista rucolan lehtiä
– 1 tl suolaa
– 2 tl valkosipulijauhetta tai 1 pieni valkosipulin kynsi
– 30 g pinjansiemeniä
– 1 dl maitoa
– 3-4 isoa ruokalusikallista Creme bonjour valkosipuli-tuorejuustoa
– 1 tl oreganoa
– 1 tl basilikaa
mustapippuria
– muutama rucolan lehti koristeluun

tagliatelle-pastaa

1. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla.
2. Laita rucolan lehdet, suola, valkosipulijauhe ja pinjansiemenet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Kaada maito kattilaan ja sekoita vispilällä joukkoon tuorejuusto. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa kiehua. Mausta kuivatulla oreganolla, basilikalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon rucola-pinjansiemenseos ja keitä vielä hetken aikaa, kunnes kastikkeen koostumus on sopiva.
4. Tarjoa kastike tagliatelle-pastan kanssa ja koristele muutamalla rucolan lehdellä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *