Horoskooppikuvituksia muodin maailmasta

Tein viime vuoden horoskooppikuvituksia Suomen Elleen ja vuoden kuvitusurakka on nyt onnellisesti takana päin. Aikakauslehtikuvittaminen on yksi suosikeistani työrintamalla, joen pesti oli minulle erittäin mieluinen jo siitäkin syystä. Lisäksi rakastan erityisesti ihmisten piirtämistä – esimerkiksi eläimien piirtämisessä olen vielä aivan täysi susi. Asennot, eleet, ilmeet, varjot sekä vaatteiden laskokset tuottavat minulle toki edelleen kuitenkin haasteita ja opinkin tämän kuvitusprosessin aikana paljon niin omasta kuvitustyylistäni kuin muotipiirtämisestäkin.

Elleen tekemissäni horoskooppikuvituksissa avainsanoina olivat tietenkin vaatteet ja muoti.

Rutiininomainen, sarjatuotannon omainen piirtäminen oli virkistää vaihtelua yksittäisten kuvitusten tekemiselle. On aivan eri asia suunnitella kuvitustyyli kokonaiselle kuvasarjalle kuin tehdä yksittäinen kuvitus. Sarjan pariin ensimmäiseen kuvaan meni paljon aikaa, mutta seuraavat alkoivatkin pikkuhiljaa luonnistua kuin itsestään: Olin löytänyt parhaat tekniikat ja toisaalta sisäistänyt (ainakin tietääkseni ;D  ) sen, millaisen fiiliksen ja ulkoasun AD kuviin halusi. Kuvittajan näkökulmasta sarjakuvitusten tekeminen onkin loppujen lopuksi aika leppoisaa vaihtelua muiden töiden ohessa.

Kuvitusten naishahmojen taustaelementteinä käytin kunkin horoskooppimerkin symbolia.

Kuvasarjasta tuli mielestäni eheä kokonaisuus ja olen melko tyytyväinen suurimpaan osaa 13 naishahmosta (Kuvitin yhteensä 12 kuukautta, mutta yhdessä kuvassa ovat kaksoset, joten naishahmoja on yhteensä 13). Muutamassa olisi näin jälkeen päin ajateltuna kyllä vähän parantamisen varaa. Esimerkiksi viime vuoden ensimmäisestä kuvaasta ’härästä’ huomaa, että siinä vasta ehkä hieman haettiin oikeaa suuntaa. Se lienee kuitenkin luonnollista näin monen kuvan sarjassa, kuten muutenkin sarjan kuvien aiheiden tietynlainen eläminen. Pari ensimmäistä ovat vielä hieman varovaisia, seuraavissa irrottelin esimerkiksi ilmeillä, hiuksilla ja laukkujen kuoseilla, seuraavat pari kuvaa olivat ehkä hieman geneerisempiä aiheiltaan, sitten mentiin vähän populaarimpaan suuntaan ja lopuksi huomasin nautiskelevani erityisesti siitä, että sain suunnitella hahmoille vaatteita kevään eri trendejä mukaellen. Vaatesuunnittelusta tuskin koskaan olisi minulle varsinaiseksi ammatiksi, mutta näin kuvitusten muodossa erilaisten vaatekokonaisuuksien suunnittelu on tavattoman hauskaa.

Kaiken kaikkiaan nautin tästä Ellen työstä kovasti. Pitää toivoa, että kuvitus hommia tipahtelee tielle jatkossakin, sillä kun tekee pitkään vaikkapa websivuprojekteja tai taittamista, alkaa ajoittain taas kaivata myös hieman luovempia alan töitä. Toisaalta pitkän kuvitusputken jälkeen voi kaivata mukavan rutiininomaista taittamista tai vaikkapa hinkua enemmän markkinointisuunnittelun pariin. Työtehtävien kirjon moninaisuutta alassa ja ammatissani rakastankin – jos kyllästyy hetkellisesti johonkin hommaan, voi aina tehdä välillä vähän muuta ja palata sitten taas edelliseen. Ja tuskinpa edes ehdin ikinä kyllästyä mihinkään työtehtävään aivan läpeensä. ;)

Luitko jo nämä?

6 kommenttia

 1. Paija
  2.5.2011 at 07:29 - Reply

  Ihania piirroksia! Olisi kiva nähdä kuvitukset ihan kokonaisuudessaan.Ja sulla on kyllä kiva kun toi sun ala on niin monipuolista ettei tarvi koko ajan tehdä samaa hommaa.

 2. Matias
  2.5.2011 at 11:05 - Reply

  Nämä ovat hienoja. Heräsimme pohtimaan millaisella workflow’lla teet nämä? Piirrätkö käsin jotain pohjalle vai suoraan koneella? Käytätkö ihan hiirtä vai jotain stylusta?

  • Riisa
   2.5.2011 at 11:22 - Reply

   Kiitos. :) Koko kuvitusprosessi tapahtuu tietokoneella: Asennon hahmottelussa käytän usein valokuvia apunani, mutta sen jälkeen hahmottelen vapaasti hahmolle haluamani vaatteet, kasvot, hiukset yms. yksityiskohdat. Sitten piirrän uudelle layerille ääriviivat puhtaaksi ja lopuksi väritän kuvan. Käytän Wacomin A4-kokoista Intuos3-padia piirtäessäni, hiirellä en varmaan saisi mitään aikaiseksi. :D

 3. Jutta
  30.10.2012 at 18:04 - Reply

  Ompa hauska että löysin tänne. Minulla on yksi näistä kuvista (2. ylhäältä) ollut inspistaululle teipattunakin, niin hienoja ovat. Täällä näkyy jos kiinnostaa :)
  http://www.kootutmurut.com/2011/07/23/little-home-tour/

  • How Pen Essays Works
   2.11.2017 at 10:21 - Reply

   Oh, I want to add such colours to my blog too. They are very soft and delicate! Thank you for the idea!

 4. Riisa
  17.12.2012 at 00:36 - Reply

  Oi, ehkä hienoin kohteliaisuus, jonka olenkoskaan saanut – jollakulla on piirtämäni kuva seinällä inspiraationa! Kiitos ihanasta viestistäsi! :)