Vadelmatikkarit

n. 20 kpl
– ½ dl vadelmamehutiivistettä (hieman laimennettuna)
– 2 dl sokeria
– coctailtikkuja, leivinpaperia, öljyä

1. Sekoita mehu ja sokeri kulhossa.
2. Laita kulho mikroaaltouuniin ja kuumenna n. 700W teholla 4 minuuttia. Sekoita. Kuumenna n. 350W teholla 4 min. Sekoita jälleen. Kuumenna vielä noin pari minuuttia 350 W teholla. Varo, ettei sokeri pala.
3. Sekoita tikkariseos, ja nostele siitä voidellulle leivinpaperille pieniä lusikallisia. Laita jokaiseen tikkariin coctailtikku.
4. Anna jähmettyä ainakin 10 minuuttia. Tikkarit säilytetään leivinpaperikerroksien päällä, esim. rasiassa.

Löysin tämän ohjeen Dansukkerin reseptisivuilta. Ensimmäisellä kerralla tikkaritaikinasta tuli pahaa, sillä sokeri pääsi kuumenemaan liikaa. Niinpä muutin ohjetta hieman tähän. Näillä tehoilla taikinasta tuli ainakin meidän mikrossamme hyvää. Mikäli tikkareista haluaa vielä värikkäämpiä, voi sokerimehuseokseen lisätä elintarvikeväriä. Kuvassa olevaa tikkaria olen muotoillut piparkakkumuotin avulla. En suosittele – taikina oli lähes mahdotonta irrottaa muotista.

2 Comments

 1. Beckbyx

  Näitä vois olla mukava tehdä :) Ei kyllä tuosta sinun tikkarista huomaa, että olisi kiinni tarttunut, minusta tuo on nimittäin ihan tasanen noista reunoista jne. Jos muottia voitelis pikkasen ruokaöljyllä, niin sit vois irrota vielä paremmin… Luuletko, voiko näitä tehdä ihan hellalla kattilassa, itelleni tuo mikro on vähän vieras tämmösissä hommeleissa…? Saankos linkittää sinut?

 2. Riisa

  Varmaan onnistuu kattilassakin, mutta en osaa sanoa, kuinka kauan seosta kannattaa keitellä. Toisaalta, tulihan tuota mikrotustakin itse kokeiltua muutamaan otteeseen, joten kokeilemalla kai se selviää. ;)Kannattaa olla tarkkana siinä vaiheessa kun seoksen väri alkaa muuttua, ettei se pääse palamaan. Muutoin lopputuloksena on sellaista piparkakkutalon kiinnikettä – ts. palanutta, kitkerää sokeria. :P

  Piparkakkumuotsin sijaan voisi kokeilla jotain muita muotteja. En usko, että pelkkä voiteleminen auttaisi metallimuotin käytössä. Ongelma piparkakkumuotin käytössä on se, että sillä saa yhden tikkarin tehtyä, ja jos odottelee yhden jähmettymistä, jähmettyy samalla myös ”tikkaritaikina” kattilaan.. Jos omistaa oikein ison kasan muotteja, ehkä niillä voi kokeilla. Onneksi sokeri sentään liukeaa veteen, vaikkakin hitaanlaisesti.

  En tiedä miten sitten esim. silikonivuoka toimisi tässä, mutta kuvittelisin, että etenkin voidellusta silikonivuoasta saisi massan irti helpommin.. Kokkipuodista löytyy esim. pieniä makeisten tekoon tarkoitettuja silikonivuokia, mutta en kyllä tiedä miten helppoa niihin olisi tökätä tuo tikku.

  Linkitä toki, sehän on vain mukavaa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *