Suloiset suklaakonvehdit

n. 10 kappaletta pieniä konvehteja

– pieniä alumiinifolioisia konvehtivuokia
– n. 130 g suklaata
– n. 20 g margariinia (voi jättää pois, mutta tuo makeiseen hieman pehmeyttä)
– lisäksi toisen väristä suklaata koristeluun
– muita koristeita, esim. nonparelleja, mantelirouhetta, värikäitä raesokereita, kakunkoristeita, pieniä karamelleja jne..

1. Sulata suklaa ja halutessasi margariini vesihauteessa.
2. Lusikoi sula suklaa esim. pieneen pakastepussiin ja leikkaa sen kulma reilusti auki. Näin on helppo pursottaa suklaat siistimmin konvehtivuokiin kuin lusikoimalla.
3. Koristele haluamallasi tavalla.

Variaatioita:
– Voit sekoittaa suklaaseen esim. mantelijauhetta tai -rouhetta, kookoshiutaleita, likööriä, vanilja-aromia, karamelliväriä (valkoiseen suklaaseen), sitruunanmehua jne..

Olemme poikaystäväni kanssa tehneet joulukalenterin, jossa kumpikin vuoropäivin antaa toiselle jotakin mukavaa; yhteistä tekemistä, selkähieronnan, herkkuruokaa… Tänään oli minun vuoroni, ja illalla maistelimme itsetehtyjä konvehteja.

Nämä ovat mainio lahjaidea, ja tosi helppo tehdä ja varioida mieleisekseen. Margariinin voi oikein hyvin jättää pois, mutta se tuo konvehtiin hieman pehmeyttä. Etenkin valkoinen suklaa ei sitä mielestäni tarvitse, mutta kitkerämpiin tummiin suklaisiin se sopii. Konvehtivuokien muotoon voisi laittaa myös esimerkiksi Ruokakomerostani löytyvien Lumipallojen taikinaa. Alumiinifolioinen konvehtivuoka tuo pelkkään sulatettuun suklaaseenkin oman hienostuneen ripauksen. On paljon kivempaa antaa lahjaksi itsetehtyjä konvehteja kuin pelkkä omassa kääreessään oleva suklaalevy. Hyvää joulun odotusta!

2 Comments

  1. Paula

    Kuinkahan isoa suklaalevyä tässä tarkoitetaan? Koska esim maitosuklaalevyt ovat usein isompia kuin vaikkapa tummat suklaat. Yritän löytää hyvää konvehtiohjetta joululahjaa varten ja tämä sinun versiosi vaikuttaa parhaalta :)

  2. Riisa

    Käytin tässä tuota Pandan maitosuklaata, eli se on 130 gramman levy. Epähuomiossa olen jättänyt sen mainitsematta, kun kiireessä päivittelin.

    Täytyy muuten huomauttaa, että tämä Pandan uusi maitosuklaa ei sula aivan samalla lailla, kuin se aiempi Pandan taloussuklaa. Ovat vaihtaneet reseptiä, ja jostain ihmeen syystä tuo suklaa on sulatettuna vähän erilaista rakenteeltaan. Hyvää kylläkin, mutta siitä ei tule ihan niin juoksevaa, kuin esim. Fazerista tai kunnon leivontasuklaista. Pandan valkoinen suklaa taas sulaa oikeinkin hyvin ja nätisti.

    Minullakin on ylihuomenna suklaakonvehtitalkoot, kun innostuin näistä niin, että päätin antaa pieniä omatekoisia konvehtirasioita joululahjaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *