Pehmeä nougat

n. 20x20cm vuoka

– 70 g mantelilastuja
– 300 g maitosuklaata
– 1 1/4 dl kuohukermaa
– 25 g kookosrasvaa

1. Paahda mantelilastuja uunissa pari minuuttia 200 C-asteessa. Ole varovainen, lastut paahtuvat helposti liian tummiksi!
2. Mittaa suklaa, kookosrasva ja kerma pieneen kasariin ja laita kasari suurempaan astiaan, jossa on miltei kiehuvaa vettä. Anna suklaan sulaa vesihauteessa ja sekoita sitten joukkoon paahdetut mantelilastut.
3. Vuoraa 20×20 cm vuoka leivinpaperilla ja kaada suklaaseos siihen, tai käytä paperisia karamellivuokia. Anna jähmettyä kylmässä. Mikäli käytit vuokaa, leikkaa jähmettynyt suklaa paloiksi.
4. Säilytä mieluiten kylmässä.

Sain tämän reseptin muutamia vuosia sitten eräältä ystävältäni Tolkien aiheiselta internetforumilta, jota käytin tuolloin hyvinkin aktiivisesti. Tänä jouluna halusin antaa perhetuttavilel lahjaksi itse tehtyjä konvehteja, ja täydensin peruskonvehtejani tällä ihanan pehmeällä nougatilla. Kuvassa nougat on paperivuoassa etualalla, muiden konvehtien ohje löytyy Suloiset suklaakonvehdit -reseptistäni.Nougat maistuu hieman samalta kuin Fazerin Wiener Nougat, mutta omasta mielestäni tämä on paljon parempaa. Wiener Nougat on omaan makuuni hieman liian rasvaista, tämä taas ihanan suklaista. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

2 Comments

  1. Riisa

    Kiitos kommentista. Kohta on taas joulu, ja odotan innolla, että pääsen tekemään taas lahjoja! Tänä vuonna ajattelin kokeilla marmeladeja esimerkiksi tyrni- tai omenamehusta. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *