Pinaatti-juusto-muffinssit

12 isoa muffinssia

– 240 ml maitoa/vettä
– 70 ml extra virgin oliiviöljyä
– 115 g (n. 2,5 dl) hienoksi raastettua cheddarjuustoa
– 85 g (n. 1,8 dl) hienoksi raastettua parmesanjuustoa
– 3 munaa
– 140 g tuoretta pinaattia
– 1 tuore punainen chili
– 455 g (n. 7 dl) vehnäjauhoja
– 4 tl leivinjauhetta
– hyppysellinen merisuolaa
– kourallinen sesamin tai kurpitsan siemeniä pinnalle

1. Pese chili, halkaise se kahtia ja poista siemenet. Pilko aivan pieneksi.
2. Pese pinaatti. Pilko puolet karkeaksi ja puolet aivan hienoksi silpuksi.
3. Sekoita yhteen maito, öljy, juustot, chili ja munat. Lisää joukkoon pinaatti.
4. Lisää jauhot, sitten leivinjauhe ja suola. Sekoita kevyesti taikinaksi.
5. Jaa taikina tasaisesti 12 muffinssin vuokaan tai paperivuokiin. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista esilämmisetyssä uunissa 180 C-asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes muffinssit ovat hieman kohonneet ja saaneet pintaansa väriä.
6. Anna jäähtyä hetken ja irrota vuoasta, mikäli käytit muffinssivuokaa.

Sain joululahjaksi Tefalin Jamie Oliver muffinssivuoan, joka on ensimmäinen silikonivuokani. Vuoan mukana tuli Jamie Oliverin suolaisten muffinssien resepti, jota piti hieman soveltaa lähikaupan huonon valikoiman vuoksi. Pakastettu pinatti sai toimittaa tuoreen virkaa. Vaikka tuore olisi varmasti ollut parempi vaihtoehto, ajoi pakastettukin pinaatti asiansa. Alkuperäisessä reseptissä oli myös ideana laittaa jokaisen muffinsin sisään hieman murennettua vuohenjuustoa, jota kannattanee kokeilla, mikäli kyseisestä juustosta pitää. Tällä kertaa jätin sen pois, sillä emme niin hirveästi siitä välittäneet. Itse lisäsin leivinjauheen varmaankin liian aikaisin taikinaan, eikä se kohonnut aivan niin paljon kuin olisin odottanut, mutta muffinssit olivat silti hyviä, joskin rakenne olisi voinut olla hieman kuohkeampi. Kannattaa tosiaan siis lisätä niitä jauhoja taikinaan aika reilusti ennen leivinjauheen sekoittamista.

Innostuin painamaan vielä marsipaanileikkurilla tavallisesta kermajuustosta muratin kuvioita muffinssien pintaan paistamisen jäkeen. Ihan hauskasti onnistui siis kyseisellä leikkurilla juustonkin ”kuvioiminen”, vaikka leikkurin lehtiruotipainauma ei näkyvästi juustoon toistunutkaan.

Tuota silikonista Jamie Oliverin muffinssivuokaa voin suositella kyllä todella lämpimästi kaikille. Muffinssit todellakin suorastaan hyppäsivät ulos vuoasta pienellä pohjan painalluksella, kuten paketin tekstissäkin lupailtiin, ja vuoka oli ihanan helppo pestä. Reunuksen tukirengas teki vuoasta myös jämäkän, mitä ei voi sanoa tavallisista silikonivuoista, jotka ovat joissain tilanteissa turhan lötköjä. Mainio lahja siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *