Marjasmoothie

2 annosta
– n. 1-2 dl pakastemarjoja
– 3 rkl maitorahkaa
– 2,5 dl vaniljajugurttia
– ½ dl maitoa

1. Survo marjat sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
2. Lisää joukkoon maitorahka, maito ja vaniljajugurtti. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Tarjoile sellaisenaan juotavana tai esimerkiksi kauraleseiden, kaurahiutaleiden tai myslin kanssa.

Pyrin nykyisin välttämään lisättyä sokeria, koska ennen söin aivan liikaa sokerisia leivonnaisia, makeisia ja muita makeutettuja ruokia. Niinpä, herkkusuu kun nyt kuitenkin olen, kehittelin makean välipalan, jossa ei ole lainkaan lisättyä sokeria. Ihanan pehmeää vaniljajugurttiakin löytyy sokerittomana! Mikäli käyttää kirpeitä marjoja, kuten herukoita, ja kaipaa hieman lisää makeutta, voi joukkoon lisätä teelusikallisen hunajaa. Maitorahkan voi toki jättää tästä pois, jos sitä ei satu olemaan jääkaapissa, mutta itse pidän sen tuomasta mausta ja raikkaudesta. Kaurahiutaleiden ja myslin kanssa tämä smoothie oli tavattoman mukava piristys tavallisten voileipien joukkoon välipalana koulupäivän jälkeen, ja sopisipa tämä vähän arkisemmaksi jälkiruoaksikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *