Jämämuffinssit

n. 12 isoa muffinssia

– ½ dl öljyä
– 2 munaa
– 1,5 dl maitoa
– 30 g tomaattipyreetä
– n. 70 g tomaattimurskaa
– hieman mustapippuria
– 1 chili
– 1-2 tl suolaa
– 2 tl paprikajauhetta
– tuoretta basilikaa
– 2,5 dl vehnäjauhoja
– 1,5 dl ohrajauhoja
– 2 tl leivinjauhetta
– ½ prk tonnikalaa (100g)
– 2,5 dl juustoraastetta

1. Pese chili, poista siemenet ja hienonna pieneksi.
2. Raasta juusto.
3. Sekoita kaikki reseptin ainekset järjestyksessä.
4. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin. 20 minuuttia.
5. Raasta paiston loppupuolella muffinssien pinnalle hieman juustoraastetta, ja anna muffinssien paistua vielä hetki, jotta juustoraaste sulaa muffinssien pinnalle.

Nimensä mukaisesti nämä muffinssit on koottu ruokakaapeista löytyneistä jämistä. Yllätyksekseni muffinsseista tuli kuitenkin sen verran maukkaita, että päätin laittaa ohjeen ylös, jos vaikka innostuisin tekemään näitä tonnikalalla ja juustolla maustettuja muffinsseja myöhemminkin. Jos ei pidä tonnikalasta, korvaisin itse sen esimerkiksi kinkulla tai jollain tuoreilla vihanneksilla tai juureksilla, kuten vaikkapa porkkanalla.

2 Comments

  1. idafantti

    Kiitoksia Liisa erinomaisesta ja inspiroivasta reseptistä!
    Tesmailin eilen näitä hieman eri ainesosilla, ja hyvää tuli. Koska tomaattisosetta olikin purkissa 200g, laitoin hieman vähemmän maitoa ja vähän reilummin jauhoja. Tonnikalan sijasta täytteenä palveli puoli paketillista silpottua kalkkunaleikettä. Suosittelen, maistuu varmasti yhtä hyvältä kuin tonnikalakin, kunhan leikkeleen malttaa pilkkoa tarpeeksi pieniin palasiin! Itse jätin joukkoon muutamia turhan isoja suikaleita, jotka vähän hajoittivat muffinssien muuten niin tasaista koostumusta :)
    Ruokamuffinssit tuntuu usein olevan kovin hanakoita tarttumaan vuokaan/paperiinsa; piileeköhän ratkaisu runsaammassa tilkassa öljyä tekovaiheessa…?

  2. Riisa

    Kiva, että onnistuivat. En olekaan itse tainnut edes tehdä ruokaisampia muffinsseja paperivuokiin, joten kokemusta siitä, kuinka ne tarttuvat kiinni, ei ole. Olen tähän mennessä näissä muutamissa kokeiluissani käyttänyt silikonisia muffinssivuokia. Noissa vuoissa öljy taikinassa on olennaista, sillä silikonivuoan helppous perustuu juuri siihen, että sinänsä vuoan öljyämistä ei pitäisi tarvita, jos taikinassa itsessään on öljyä. Paperivuokia on vähän mahdotonta öljytä saati korppujauhottaa. :D Ehkä sitä öljyn määrän lisäämistä taikinaan voisi lisätä ainakin kokeeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *