Rapeat suklaiset kookoskeksit

24 kappaletta

– 2 dl kookoshiutaleita
– 1 dl vehnäjauhoja
– 1 dl sokeria
– 1 rkl vaniljasokeria
– 75 g tummaa suklaata
– 100 g jääkaappikylmää margariinia

Lisäksi vajaa 1 dl kookoshiutaleita leivontaan

1. Rouhi suklaa.
2. Sekoita kuivat aineet ja suklaa kulhossa.
3. Lisää joukkon paloiteltu margariini ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi.
4. Ripottele kookoshiutaleita leivinalustalle, ja leivo taikinasta tanko. Paloittele se 24 osaan.
5. Muotoile taikinapalasista pyöreitä, littanoita keksejä. Paina keksien molemmat puolet kookoshiutaleisiin ja asettele väljästi 12 keksiä kahdelle pellille.
6. Paista keksejä noin. 10 minuuttia 175 C-asteessa.
7. Halutessasi voit painaa pikkuleipämuotilla vielä kuumista kekseistä eri muotoisia pikkuleipiä. Nosta tämän jälkeen keksit varovasti jäähtymään tasaiselle alustalle.

Blogin päivittelyväli on hieman pidentynyt siitä yksinkertaisesta syystä, että ei ole ollut kouluhommilta aikaa leipoa. Samaisesta syystä olen syönyt hävettävän paljon pikaisia ja eittämättä sen verran tylsiä illallisia, ettei niissä ole ollut mitään raportoitavaa. Niinpä ainoana vapaapäivänäni koulun loppumisen ja kesätöiden alkamisen välissä piti jotain väsätä leipomishimoa taltuttamaan. Otin Maku-lehden nettisivuilta bongaamani kookospikkuleipien reseptin käyttöön. Koska kaapissa oli vielä jäljellä jämät suklaalevystä, päätin rouhia sen pikkulepien joukkoon. Hyviä tuli!

Aina välillä innostun kokeilemaan vähän turhanpäiväisiäkin ideoita, ja tällä kerralla hieman tylsän näköiset kauralastumaiset pikkuleivät saivat vähän hauskemman ulkomuodon, kun heti uunista ottamisen jäkeen painoin tavallisista pyöreistä kakkusista pikkuleipämuotilla kukanmuotoisia keksejä. Valitettavasti valokuva ei tuo pikkuleipien muotoa kovin hyvin esiin. Keksien ylijäämäreunat ja muruset sopivat mainiosti esimerkiksi vaniljajäätelön seuraksi. Huomautettakoon muuten tähän loppuun vielä, että pikkuleivät saattavat näyttää 10 minuutin paiston jälkeen vielä keskiosastaan raaoilta ja suorastaan kuplivat uuninluukusta tiirailtaessa, mutta heti kun ne jäähtyvät, taikina muuttuu juuri sopivan rapeaksi. Tietenkin omaa harkintaa pitää käyttää, sillä uuneissa on luonnollisesti eroja, mutta älä siis turhaa paistele keksejä liian kauaa, koska se ei tee oikeutta niiden maulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *