Vihreäteemuffinssit

n. 6 isoa muffinssia

– 60 g margariinia
– 85 g sokeria
– 1 muna
– 150 g jauhoa
– ½ rkl leivinjauhetta
– 1 reilu tl maccha-jauhetta (vihreäteepulveria)
– hieman suolaa
– 60 ml maitoa
(- 70 g valkoista suklaata)
(- 70 g tummaa suklaata)

1. Vaahdota margariini ja sokeri.
2. Lisää joukkoon muna ja sekoita kuohkeaksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
4. Pilko suklaat karkeaksi rouheeksi ja sekoita taikinan joukkoon. Suklaat voi jättää halutessaan pois.
5. Annostele 6 isoon muffinssivuokaan ja paista 180 C-asteessa n. 15 minuuttia.

Olen pitkään halunnut testata vihreän teen käyttöä leivonnaisissa, ja siihen tuli hyvä tilaisuus, kun kävin Pohjanmaalla tapaamassa japanilaista ystävääni Junkoa, joka asuu tällä hetkellä perheeni luona. Teimme yhdessä japaniläistyylisiä macchalla, eli vihreäteepulverilla maustettuja muffinsseja, jotka olivat aivan ihastuttavia sekä maultaan että ulkomuodoltaan. Maccha-jauhe värjää taikinan kauniin vihreäksi, ja sitä voidaankin käyttää melkeinpä mihin tahansa vaaleaan taikinaan antamaan leivonnaiselle vihreää väriä luonnollisesti, ilman pelottavia E-koodeja. Pienellä määrällä voi värjätä helposti myös kermavaahtoa, ilman että maku muuttuu aivan tavattomasti. Macchaa käyetään japanissa teen valmistukseen esimerkiksi teeseremoniassa, joten se on ns. hieman parempilaatuista teetä. Hankin oman pikkuruisen macchapurnukkani kalliilla reilun 8 euron hinnalla Tokyokanista Helsingistä. En tiedä, saisiko sitä jostain muualta edullisemmin, mutta kiireessä ei ollut varaa suorittaa etsintöjä. Maccha on kuitenkin riittoisaa, joten voin tehdä sillä vielä monenmoisia kokeiluja.

2 Comments

 1. sakur

  Näyttää iiiiiihanilta :O

  Pirulainen vain kun matcha maksaa niin maltaita Suomessa. ;_; Muuten hukuttaisin varmaan perunamuussiinkin tuota jauhetta. <3 (Jos pääset vaihtariksi niin värvään sut mun pulveridiilariksi, haha)

  Rupesin tossa penkomaan viherteereseptejä ja kato mitä löytyi! Jos tykkäät azukista niin jauhopeukalona sun jos kenen pitäs noita tehdä! http://cupcakeblog.com/index.php/2007/11/adzuki-bean-paste-filled-chocolate-cupcakes-with-matcha-green-tea-frosting/

  ~ Laura

 2. Riisa

  Heh, kieltämättä nuo ovat kyllä hyviä. ;)

  Hui miten herkun näköinen muffinssi tuolla linkin takana. Täytyy kokeilla, jos ei koko komeutta, niin ainakin vaikka tota päälysteideaa jossain muodossa.

  Ja tosiaan, huhtikuussa on lähtö sitten Japaniin. Ehkä sieltä saa virikkeitä tähänkin blogiin. :]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *