Valaiseva väriprofiililuento

Prepress Center Oy:n tyyppi kävi tänään luennoimassa luokallemme väriprofiileista, joita käytetään kuvankäsittelyssä, kun yritetään varmistaa, että värit toistuisivat mahdollisimman hyvin ja samankaltaisesti sekä näytöllä, että lopullisessa kohteessa, esimerkiksi sanomalehdessä tai laadukkaalle päälystetylle paperille painettuna.

Luento oli todella hyödyllinen, eikä minua kyllä kaduta, että jouduin jäämään sen vuoksi pois Metropolian MetroSport -liikuntatapahtumasta, joka pidettiin tänään iltapäivällä. Luennoitsija oli selkeä ja hyvä esiintyjä, ja ennen kaikkea kertoi asioista juuri sillä tasolla, joka tuntui ainakin omasta mielestäni sopivalta – ei itsestään selvyyksiä, mutta sopivasti täydentäviä faktoja ja havainnollistavia esimerkkejä. Usein pitkillä luennoilla minua alkaa väsyttää, vaikka aihe olisikin kiinnostava. En tiedä johtuiko luokan sopivasta valaistuksesta vai mistä, mutta tällä kertaa eivät silmät lupsahdelleet ollenkaan. :)

Jos tuntee itsessään yhtään graafisen suunnittelijan vikaa, tai on muuten kiinnostunut aiheesta, Prepressin nettisivuilta löytyy varsin kätevästi Profiilipankista listattuna yleisimmät icc-profiilit. Jos haluaa päästä helpolla, voi kätevästi ladata esimerkiksi ’Perusprofiilit 2008’ -paketin, jolla pärjää jo hyvinkin pitkälle. Sivustolta löytyy myös ohjeita ja infoa, mikäli mietityttää vaikkapa se, ikä profiili olisi kuhunkin tarkoitukseen sopivin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *