Croque Hawaii – Lämpimät leivät

8 leipää

– 8 palaa moniviljapaahtoleipää
– ketsuppia
– mustapippuria
– sipulijauhetta
– oreganoa, timjamia, basilikaa (tai pizzamaustetta)
– paprikajauhetta
– chilijauhetta
– 1 purkki tonnikalaa ( tai n. 200 g luomukinkkua)
– 1 purkki ananaspaloja
– juustoraastetta

1. Levitä paahtoleivänpaloille ketsuppia, ja ripottele sen jälkeen kutakin maustetta chiliä lukuun ottamasta tasaisesti ja runsaalla kädellä leivän päälle. Käytä chiliä makusi mukaan, aivan pieni ripaus yleensä riittää.
2. Jaa tonnikala purkin sisältö leipien päälle.
3. Valuta ananaspalat mehusta ja asettele paloja leipien päälle.
4. Raasta juusto, ja ripottele sitä sopivasti leivän pinnalle.
5. Paista esilämmitetyssä uunissa 200 C-asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut ja pinta saanut hieman väriä.
6. Tarjoile heti, esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.

Pidän lämpimistä voileivistä. Ne ovat simppeleitä, ja niitä on helppo varioida ruokakomeron ja sen hetkisten mieltymysten mukaan. Ranskassa käydessäni jokaisen brasserien ruokalistalta löytyi Croque Monsieurin, eli lämpimien kinkku-juustoleipien lisäksi Croque Hawaii, eli ananaksella höystetty kinkkujuustoleipä. Ranskan muistojen hiipuessa kesän mentyä, halusin sitten tehdä omat Croque Hawaiit kotona. Koska tällä hetkellä Suomessa ei voi kuitenkaan tietää suomalaista sikaa ostaessaan, onko se geenimuunnellulla rehulla ruokittua vai ei – ulkomaisesta puhumattakaan – olen pyrkinyt välttämään sian lihan käyttöä kaikessa ruokailussani. Koska en ole mikään maailman suurin lihanystävä, voin helposti skipata koko possun, ja niin kävi sitten tässäkin. Jos haluaa kuitenkin käyttää autenttiseen reseptiin kuuluvaa kinkkua, kannattaa etsiä luomuvaihtoehtoa, niissä ei tällä hetkellä ole gmo-riskiä. Tietenkin jokainen, joka haluaa olla geenimuunnellun ruoan testikäyttäjä, voi vapaasti syödä myös tavallisia suomalaisten lihanjalostajien sianlihatuotteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *