Maccha-päärynäjäädyke

n. 1 litran silikonivuoka tai useampi pienempi vuoka

– 2,5 dl Flora Vanillaa
– 200 g rasvatonta maustamatonta jogurttia
– 3 rkl tomusokeria
– n. 1,5 tl maccha-jauhetta (japanilaista vihreäteepulveria)
– 1 tölkki (reilu 400 g liemineen) säilykepäärynöitä tai n. 250 g tuoreita päärynöitä

Tarjoiluun:
– valmista kinuskikastiketta

1. Vatkaa Flora Vanilla kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita maccha ja tomusokeri jogurtin joukkoon tasaisesti, ja lisää seos vaniljavaahtoon ja sekoita.
3. Laita päärynät tehosekoittimeen ja aja melko sosemaiseksi, niin että joukossa on vielä hieman pieniä palasia.
4. Sekoita päärynätkin jäädykeseokseen. Annostele seosta sitten silikonivuokaan tai useampaan pieneen silikonivuokaan ja tasoita pinta. Normaalejakin vuokia voi käyttää, mutta niistä jäädykkeen irrottaminen on paljon hankalampaa kuin silikonivuoasta. Voit annostella jäädykkeen myös esimerkiksi lasisiin tarjoilukulhoihin, jotka kestävät pakastusta.
5. Pakasta yön yli, tai vähintään n. 4 tuntia.
6. Ota jäädyke sulamaan vuoan koosta riippuen ½-1 tuntia ennen tarjoamista.
7. Kun olet ottanut jäädykkeen pakkasesta, valele vuoan ulkopuoli ripeästi kuuman, juoksevan veden alla, jotta jäädykkeen irrottaminen helpottuu.
8. Venytä silikonivuoan reunoja varovasti niin, että saat jäädykkeen iroamaan hieman reunoista.
9. Kumoa jäädyke vuokineen tarjoiluastialle, ja irrota vuoka varovasti. Itse sain vuoan parhaiten irti kääntäen vuoan reunoja ympäri vähitellen niin, että loppujen lopuksi koko vuoka oli nurinpäin.
10. Lämmitä kinuskikastiketta esim. mikrossa puolella teholla (n. 400 W tms) hetken aikaa. Kastike kuumenee melko nopeasti, joten ole tarkkana!
11. Tarjoa hieman pehmennyt, kohmeinen jäädyke lämpimän kinuskikastikkeen kanssa. Pinnalle voi ripotella siivilän läpi aivan hieman macchaa koristeeksi.

Piti keksiä jokin helppo herkku vieraita viihdyttämään. Halusin käyttää macchajauhetta ja kokeilla mielellään jotain uutta. Pohdiskelin, voisikohan macchaa käyttää jäädykkeessä antamaan väriä ja hieman eksoottista makua. Mietiskelin, mikä maku voisi sopia vihreän teen kaveriksi, ja päädyin lopulta päärynään paitsi maun, myös sen vuoksi, että päärynä mielletään vihreäksi, ja on hauskaa, jos päärynäjäädyke on vihreää. Koska vihreäteejauhe ei saa maistua liikaa läpi, tarvitsin reseptiin hieman makeutta. Siitä syystä päärynänkin kanssa täydellisesti yhteen sopiva lämmin kinuskikastike oli piste iin päälle. Lisäsin reseptin jälkiruokien lisäksi myös japanilaisen ruoan kategoriaan sen sisältämän macchan vuoksi, vaikka resepti onkin täysin omasta päästäni kehitetty. Varsin hyvää, ja hieman erilainen jälkiruoka. Kannattaa kokeilla, vaikka tänne liitetty kuva ei kovin edustava olekaan. ;)

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *