Pakkausgrafiikkaa


Tässäpä Fazerin kevättalven uusin tuotelanseeraus: Routa-pastillit!
Noh, jos nyt kuitenkin pitäydyn totuudessa, niin kyseessä on pakkausgrafiikan kurssin suunnittelutyö, jossa meidän oli tarkoitus suunnittella kolmen pakkauksen sarja Fazerin kuvitteellisille Routa-pastilleille.


Suunnittelu lähti liikkeelle nimen suunnittelulla. Kukin luokastani esitti eri nimivaihtoehtoja, ja lopulta ’Routa’ nousi äänestyksessä melko yksimieliseksi ykköseksi. Tehtävänanto oli siis suunnittella pastillisarjan pakkaukset kolmelle eri makuvaihtoehdolle. Tärkeää oli sarjamaisuuden esiin tuominen, tarpeelliset pakkaustiedot parastaennenpäivineen ja viivakoodeineen, sekä tietenkin pastillin maun ja luonteen esiin tuominen.

Oma käsitykseni Routa-pastilleista muodostui melko nopeasti virkistäväksi, raikkaaksi ja ehkä hieman jäiseksi pastilliksi. Koska sanana routa on mielestäni varsin suomalaisuutta uhkuva, halusin, että myös pastillien makuvaihtoehdot olisivat edes jossain määrin suomalaisia. Myös raaka-aineiden värillisyydellä oli osuutensa valinnassa. Päädyin lopulta omenaan, mustikka-karhunvatukkayhdistelmään ja kirsikkaan. Kaikkia löytyy suomesta, vaikkakin on myönnettävä, ettei kirsikka ehkä ole kaikkein tavanomaisin suomalainen hedelmä.


Pakkaukseen yritin saada viileää ja freshiä lookkia, joka kertoisi heti ensinäkemältä, että kyseessä on raikas pastilli. Halusin myös makuvaihtoehdon erottuvan selvästi, joten käytin sinisen päävärityksen lisänä kunkin raaka-aineen omaa perusväritystä logon yhteydessä ja gda-merkinnässä. Gda-merkintä ei sinänsä ollut pakollinen, mutta omasta mielestäni on hyvä noudattaa kansainvälisiä suosituksia, ja jos suunnittelisin oikeasti pakkausta, haluaisin sellaisen merkin paketin kyljestä löytyvän. Vaikka itse en niinkään kaloreita seuraile, joillekin ihmiselle tällainen merkintä on tärkeä. Minulle oli myös tärkeää, että pakkaus ja sen sisällä olevat pastillit puhuvat samaa kieltä. Niinpä halusin, että pastillirasian värimaailma toistuu myös pastilleissa, ja ostin irtokarkkihyllystä mahdollisimman sopivat pastillit rasioiden täytteeksi.

Itse pakkausgrafiikan kurssi oli varsin mukava, vaikka itselläni oli koko kurssin ajan hirveä kiire kaikkien muiden hommien kanssa. Sain kuitenkin paketit kivasti ajallaan valmiiksi, ja olen niihin ihan tyytyväinen. Tämänpäiväisessä kritiikkitilaisuudessa sain opettajilta ihan hyvää palautetta ja rakentavia parannusehdotuksia. Niistä opitaan sitten toivottavasti seuraavaa kertaa ajatellen. :]

4 Comments

  1. J

    Musta oli hirveän hauska lisä tuo gda-merkintä. Muutenkin tosi söpö paketti, etenkin nuo jäätyneet hedelmät on tosi freshin näköisiä! Ja pitäis saada extra piste siitä että pastillit on oikeita ja värikoordinoituja! Itselläni oli vain makarooneja paketin sisällä :’D

  2. sakur

    Whoau, tosi mageen näköinen pakkaus sulla! Oot aina ollu mun mielestä ehkä luokan paras kaikis grasujutuissa. Oli pakko tulla heittää tännekin kommenttia, sillä käytin taas leipomiseen sun täytekakkuohjetta. ^_^b

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *