Pinaatti-raejuusto-cannellonit

Ruokaa on tullut tehtyä, vaikka ”luomukset” eivät aina olekaan ehtineet Ruokakomeroon asti. Syy on yleensä se, että minulla ei ole ollut työkiireiden lomassa aikaa päivitellä uusia reseptejä, niiden kuvat on jäänyt ottamatta tai resepti unohtunut kaikessa huiskeessa. Kiireessä olen myös pääasiassa tehnyt samoja vanhoja hyväksi havaittuja suosikkejani, jotka täältä jo kertaalleen löytyvät.

Nyt syksyn mittaan olemme poikaystäväni kanssa kuitenkin innostuneet kokeilemaan välillä vähän uusia reseptejä periaatteella, että nyt tehdään jotain, mitä ei ennen olla tehty. Pastan ystävänä on tavallaan huvittavaa huomata, että sellainen pastasortti kun cannellonit on jäänyt autuaan unholaan ja testaamatta. Niinpä hyökkäsimme eräänä iltana cannellonien kimppuun. Sopivaa täytettä ei kuitenkaan tuntunut ihan ensimmäisillä googletuksilla löytyvän. Suuressa osassa oli bolognesemainen jauheliha-tomaattitäyte, ja se tuntui aivan liian tylsältä. Halusin joukkoon jotakin vihreää ja niinpä päädyin soveltamaan rakastamani raejuusto-pinaattilasagnen täytettä cannellonien maustajaksi. Kokeilu onnistui yli odotusten, ja cannellonien helppouskin yllätti esimerkiksi lasagneen verrattuna, kun ei tarvinnut valmistaa välillä vaivalloistakin juustokastiketta. Ja kasvisruokailijat voivat korvata jauhelihan kätevästi soijarouheella. Suosittelen!

17 kpl

– 1 sipuli
– 400 g jauhelihaa
– 150 g pakastepinaattia
– 1 prk raejuustoa
– musta- ja valkopippuria
– oreganoa, basilikaa ja yrttejä maun mukaan
– ripaus muskottipähkinää
– 2 tl suolaa
– 17 cannelloni-putkea
– 1/2 dl Polar-juustoraastetta
– öljyä vuoan voitelemiseen

Kastike:
– 1 prk yrttistä tomaattimurskaa
– 1 dl Polar -juustoraastetta
– n. 1 dl ruokakermaa

– pinnalle Polar-juustoraastetta

1. Kuullota silputtu sipuli ja jauheliha pannulla.
2. Lisää joukkoon sulatettu pakastepinaatti ja kuumenna kunnes pinaatin neste on suurimmaksi osaksi haihtunut.
3. Nosta pannu levyltä ja lisää joukkoon mausteet sekä raejuusto.
4. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
5. Täytä cannellonit teelusikkaa apuna käyttäen täytteellä ja asettele makuulleen vierekkäin vuokaan.
6. Valmista kastike sekoittamalla tomaattimurska, kerma ja juustoraaste.
7. Kaada kastike cannellonien päälle tasaisesti niin, että pastaputket peittyvät ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
8. Paista n. 220 asteessa 20-30 minuuttia.

 

2 Comments

  1. Riisa

    No ei se kyllä aina ensimmäisenä tule mieleen, useimmiten kun raejuustonsa syö kylmiltään. Mutta toimii se uunissa käyneenäkin, ja hyvin toimiikin! Rakennekaan ei muutu ihan tavattomasti, kenties pienen rasvaprosentin vuoksi. Hyvää ja suhteellisen kevyttä! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *