Sitruunainen valkosuklaa-jugurttikakku

Olin pari kertaa syönyt Valion uutta sitruunan makuista bulgarianjugurttia ja jo ensimmäisellä kerralla mielessäni kävi, että tämä jugurtti olisi täydellistä sitruunakakun leipomiseen. Niinpä päätin leipoa sitruunajugurttikakun. Olen tehnyt aiemminkin oivaa sitruunajugurttikakkua, mutta halusin tällä kertaa tehdä jotain uutta. Bongasinkin hyvän pohjan kakulleni Hellapoliisin blogista: mikä neronleipaus rouhia valkosuklaaraita taikinan sekaan. Hieman reseptiä sitruunaistamalla sain juuri sitä, mitä halusin: raikkaan, makean ja mehevän vuokakakun.

Oma vuokani on n. 2,5 litrainen, mutta iso vuoka oli hyvä juttu, sillä taikina paisui melkolailla. Vuokaan laitettaessa taikinaa oli kenties litran verran, mutta vain pari senttiä jäi uupumaan 2,5 litraisen vuoan yläreunasta paiston jälkeen. Tämä kakku saattaa mahtua juuuuri ja juuri 1,5 litraiseenkin vuokaan, mutta tarkkana saa olla paistaessa.

n. 2 – 2,5 litran vuoka

– 100 g margariinia
– 3,5 dl sokeria
– 2 munaa
– 1 prk eli 175 g sitruunanmakuista Bulgaria-jugurttia (Valio)
– 3 rkl sitruunan mehua
– 5 dl vehnäjauhoja
– 2 tl vaniljasokeria
– 2 tl leivinjauhetta
– n. 75 g valkosuklaata

Vuoan jauhottamiseen:
– margariinia
– korppujauhoja

Koristeluun:
– hieman valkosuklaarouhetta
– keltaisia/kultaisia/valkoisia nonparelleja

1. Sulata margariini kattilassa ja sekoita sitten vispilällä joukkoon sokeri.
2. Lisää joukkoon munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi.
3. Lisää joukkoon jugurtti ja sitruunan mehu (noin puolikkaan sitruunan mehu)
4. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan sekoittaen.
5. Pilko valkoinen suklaa hienoksi rouheeksi.
6. Kaada noin puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Ripottele valkosuklaarouhe taikinan päälle ja peitä rouhe sen jälkeen lopulla taikinalla. Tasoita taikinan pinta varovasti lusikalla.
7. Paista esilämmitetyssä 175 Celcius-asteisessa uunissa n. 45 min – 1 tunti, uunista ja käytetyn vuoan koosta riippuen.
8. Koristele valkosuklaalla ja nonparilleillä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *