Puistoilua Lontoossa

Lontoon matkamme ensimmäinen päivä kului aikalailla kaupungin puistoissa vaellellen. Lontoo, kuten muutkin maailman suurkaupungit ovat täynnä upeita puistoalueita, jotka tarjoavat hetken hengähdystauon matkalaiselle. Rakastan puistoja Helsingissäkin, sillä minusta on ihana istahtaa puiston penkille kahvimukin kanssa, lukea tai kirjoittaa ja nauttia pienestä luotopläntistä autojen ja kiireen ulottumattomissa. Huvittavaa on, että vielä silloin kun asuin maalla, ihailin aina kaupunkien siistejä, huoliteltuja puistoja, vaikka ikkunani takaa alkoi lähes loputon, kaunis metsä, joka olisi tarjonnut ihan tarpeeksi luontoa ja rauhaa. Nyt puistoista on tullut minulle metsän korvike. Vaikka eipä sillä, niin Helsingistä kuin Lontoostakin pääsee kuitenkin loppujen lopuksi suhteellisen nopeasti luonnon keskelle, jos haluaa.

Lontoon puistot näkee Heathrowlle laskeuduttaessa helposti lentokoneestakin.
Suurin puisto kuvassa on Hyde Park.

Hotellimme sijaitsi Bayswater Inn sijaitsi Hyde Parkin reunamilla, joten aloitimme kaupunkikierroksemme sieltä. Hyde Park on aivan valtava puisto Lontoon sydämessä ja tarjoaa virkistäytymismahdollisuuksia niin picnickorin kanniskelijoille, lenkkeilijöille, pyöräilijöille kuin uimareillekin. Puistosta löytyy pari lampea, joista toinen on ns. ankkalampi, täynnä joutsenia, sorsia ja muita räpyläjalkoja, ja toinen taas on varattu polkuveneilyyn ja uimiseen. Uimasille emme kyllä toukokuun säässä edes harkinneet lähtevämme, vaikka aurinko paistoikin lämpimästi.


Hydepark on jotakuinkin parin kilometrin mittainen puisto, joten pidemmän päälle varsin simppeli ruohokenttien, puistoalueiden ja lampien puisto ei ole mitenkään yllättävä tai erikoinen. Matkailijan näkökulmasta se ei ole mielestäni mikään must see -kohde, mutta pidempään Lontoossa viettävät ilahtuvat varmasti sen tarjoamasta keitaasta kaupungin vilinän keskellä.

Hyde Parkin reunalla sijaitsee Albert Hallin konserttisalin maamerkkinä kultainen, näyttävä pytinki.

Hyde Parkista jatkoimme katuja tallaten kohti Green Parkia ja St. James Parkia, joiden läheisyydessä sijaitsee myös kuninkaan palatsi, Buckingham Palace. St. James Park oli puutarhamainen, lammen ympärille levittäytyvä puisto, josta on upeat näkymät niin palatsin kuin satukirjasta repäistyn näköisille valkeille kupolikattoisille hallintorakennuksillekin.


Buckinghamin palatsin vartijapoliiseilla oli meneillään hassutteluhetki..

Puistoista näkemättä jäivät vielä Regent’s Park sekä lukuisat kiinnostavan oloiset puisto- ja palatsialueet Lontoon reunamilla. Kenties seuraavalla matkalla ehdin käväistä myös kaupungin ulkopuolella sijaitsevissa kartanoissa, joiden puutarhat ovat jopa netin välityksellä aikamoisia ilmestyksiä. Seuraavaa matkaa odotellessa…

Buckinghamin palatsilla oli tuulista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *