Obentou: Tomaattia, mozzarellaa ja… kanaa?

Syön harvoin kanaa, sillä olen lukenut liikaa kanojen tehotuotannosta ja nähnyt liikaa kanoja häkeissään (kulkiessani päivittäin Japanissa kouluun täyteenahdettujen häkkikanaloiden ohi), että voisin valmistaa kanaa lautaselleni ilman minkäänlaisia tunnon tuskia. Mielikuvat kanasta saavat sen syömisen yleensä tuntumaan väärältä, ja siksi pyrin syömään kanaa vain hyvin harvoin. Mieluummin jättäisin sen pois ruokavaliostani oikeastaan kokonaan.

Silloin harvoin kun valmistan tai syön kanaa, haluan, että annos on jotain todella hyvää. Se on kuitenkin loppupeleissä ärsyttävän tekopyhä ajattelumalli – ihan kuin ne kanan tuotanto muuttuisi yhtään sen paremmaksi, vaikka broilerin marinoisia missä ihmeliemessä. Siksi haluaisinkin ideoita: millä korvata rakastamani Caesar-salaatissa kana (muulla kuin katkaravuilla, joille en oikein lämpene)? Entä mikä sopisi esimerkiksi tähän obentouhun kanan korvikkeeksi? Mikä täydentäisi suunnilleen mauiltaan ja ravintoarvoiltaan basilikalla, yrttisellä tomaattikastikkeella ja tuoreella mozzarellalla täytettyä eväslaatikkoa? Kenties seitan, soija tai tofu? Soijavalmisteet ovat kuitenkin vieraita tuttavuuksia keittiössäni, joten kaipaisin vinkkejä niiden käsittelyyn, sillä tänä syksynä haluan löytää terveellisemmän (ja mielellään kanattoman) elämän. Linkkejä, ideoita, reseptejä.. kaikki ovat tervetulleita. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *