Halloumi-pestocouscous-salaatti

Yllättävää, miten täysin tyhjästä temmattu resepti voikin joskus osoittautua helmeksi. Eihän tässä salaatissa sinänsä ole mitään kauhean erikoista, halloumi, kurkku ja tomaatti toimivat salaatissa kuin salaatissa ja sitruuna ja oliiviöljy täydentävät perinteisen kombon. Mutta! Couscous ja itse tehty basilikapesto. Miksi en tullut ajatelleeksi tätä aiemmin?! Salaatista tulee mukavan ruokaisa ja kun käyttää vaikkapa täysjyväbulguria couscousin tilalla, saa ruokaan niitä vähän parempia hiilihydraattejakin. Pesto-couscous on myös oiva lisuke muuhunkin kuin salaattiin sekoitettavaksi. Sitä voi tarjota ihanana yrttisen aromikkaana lisukkeena monenlaisella muullakin aterialla. Mihinkähän kaikkeen muuhun pestoa voisi sekoittaa…. hmmmm…

Resepti
2 annosta

– 1,2 dl couscousta/bulguria
– 1,4 dl vettä
– 3 tomaattia
– pala kurkkua
– 3 rkl (itsetehtyä) pestoa
– paketti halloumia
– 1 sipuli
– oliiviöljyä
– hieman sitruunanmehua

1. Kiehauta vesi ja kaada kulhoon couscousin kanssa. Sekoita sekaisin, peitä kulho kannella tai kelmulla ja anna tekeytyä noin 10 minuuttia.
2. Pilko tomaatit ja kurkku suupaloiksi.
3. Pilko halloumi-juusto viipaleiksi ja hienonna sipuli. Paista halloumiviipaleita ja sipulisilppua paistinpannulla oliiviöljyssä, kunnes sipuli on kuullottunut ja halloumi on saanut kauniin värisen pinnan. Pirskota pannulle hieman sitruunamehua ja paista vielä hetki.
4. Poista couscous-asitasta kansi tai kelmu ja sekoita rouhe irtonaiseksi. Lisää joukkoon noin kolme ruokalusikallista tai makusi mukainen määrä pestokastiketta.
5. Voit laittaa ruoan tarjolle omissa osissaan tai sekoittaa kaikki ainekset keskenään. Mikäli sekoitat kaiken keskenään, pilko halloumi (mieluiten jo enne paistovaihetta) pienemmäksi. Tarjoile vastapaistetun täysjyväleivän kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *