H&M:n tietokonemallit – ja täydellinen hame!

Minun ei oikeastaan pitänyt tehdä yhtään ainutta vaateostosta ennen tulevaa Japanin matkaa uutenavuotena, mutta tänään kävi jotenkin niin, että eksyin pitkästä aikaa H&M:n tietokonemallikohun saattelemana vaatepuodin webbisivuille. En oikein ymmärrä, miksi tämä aihe on kerännyt niin hirvittävän pöhinän mediassa, sillä ei kai kukaan joka on shoppaillut H&M:n sivuilla, ei ole voinut välttyä huomaamasta, että kaikki mallit seisovat ihan samassa asennossa? Tai jos on käyttänyt Hennesin sivuilta löytyvää aivan mainiota stailaussovellusta, ”Sovitushuonetta” ei ole voinut olla huomaamatta, että mallit ovat aivan muovisen näköisiä? Viimeistään mallien epäaitouden on huomannut kun vaihtaa sovelluksessa vaaleaveriköstä tummaihoiseen – kroppa on sama, pääkin on sama, naama, väri ja kuontalo vain vaihtuu. Ihmisen, taitavankin mallin, olisi lähes mahdotonta seistä täysin samassa asennossa kerta toisensa jälkeen, kun hänelle laitetaan ylleen satoja eri asuja Hennesin vaatevalikoimasta. Eipä siis ihme, että H&M:llä ovat ajatelleet vaatteiden kuvaamisen mallinuken päällä olevan helpompi homma.

Minusta Hennesin ”Sovitushuone” -sovellus tietokone-malleineen on ehkä parasta, mitä netin vaateputiikeilla on asiakkaille tarjota. Sillä se, että vaatteet oikeasti toimivat sovelluksessa melkein kuin oikean mallin päällä yhdistelipä niitä keskenään melkein miten vain, on aivan mainiota sellaiselle shoppailijalle kuin minä – sellaiselle, joka haluaa valita täydellisen yhdistelmän, joka toimii monina eri variaatioina ja jonka ostosta olen aivan varma. Kun kannan vaatekoppiin kymmenettä kertaa kahdeksan eri paidan ja housujen yhdistelmää normaalissa vaatekaupassa olen vähintäänkin hiessä ja tavallisesti väsynyt ja tympääntynyt koko shoppailuun. Minua ei saisi enää nykyään millään koko päiväksi kauppakeskukseen kiertelemään vaatekauppoja, joskin saatan kyllä viettää yhdessäkin kaupassa useamman tunnin hitaan päätöskykyni johdosta. Mutta netissä kaikki onkin sitten paljon helpompaa.

Netissä voin vertailla eri kauppojen valikoimaa yhtä aikaa ja yhdistellä visuaalisesti asusteita ja vaatteita toisiinsa. Ei tarvitse tutkailla rekissä epämääräisenä roikkuvaa paitaa ja kuvitella mielessään, miltä se näyttäisi yhdessä niiden tai näiden housujen kanssa, mennä sitten sovittamaan ja todeta että ei toiminutkaan, hakea uuden paidan ja toistaa tätä x määrä kertoja. Netissä voi parilla klikkauksella testata kymmeniä eri yhdistelmiä mallin päällä hetkessä. Tietenkään tämä ei ole sama, kuin että sovittaisi vaatteita itse ja aina verkko-ostokset eivät tietenkään osu nappiin, mutta postimyynnistä koko ikäni vaatteita tilanneena se ei ole ongelma. Vaatteen voi palauttaa hyvän tovin kotona tuumailtuaan ja useimmiten oikean koonkin valinta on suhteellisen helppoa hyvien kokotaulukoiden ansiosta.

Ja niinpä tänään kävi kuten edellä kuvailin. Bongasin ihastuttavan hameen H&M:n alesta. Mietin, minkä yläosien kanssa sitä mahdollisesti käyttäisin ja testasin läpi omaa vaatekaappiani lähinnä olevat vaatekappaleet – valkoisen kauluspaidan, läjän neuleita, niiden yhdistelmiä, toppeja, t-paitoja, sukilla ja ilman, sukkahousuilla, korkkareilla ja tennareilla. Musta hamehan nyt on oikeastaan vaatekappale, joka käy melkein minkä tahansa kanssa, mutta koska kyseessä oli korkeavyötäröinen hame, halusin kokeilla, miltä se mahtaisi näyttää ihan normitrikoopaitojen tai kauluspaitojen kanssa.

Ihana, monikäyttöinen tuleva (lempi?) hameeni kera erilaisten yläosavaihtoehtojen. Huomatkaa myös ”mallin” muovisääret ja täsmällisesti toistuva asento jokaisen eri asun kera. Tämä on sitä tietokoneaikaa. ;)

Loppujen lopuksi tavallisesta arkisesta hameesta tuntuu olevan jopa juhlakäyttöön, kunhan vain asusti mukavasti, ja kesällä taas hame taipunee vaikka ihan tavallisen topin pariksi helleasuna. Joten klik klik, ja hame ostoskoriin. Ja no, sanottakoon se nettikauppojen huonoin puoli: nimittäin, kun postimaksut yleensä tulevat hinnan päälle, niin alkaa äkkiä tuntumaan, että kannattaisi ihan hinnan takia ottaa vielä jokin halpa tuote, joka saapuisi mukavasti kotiin samoilla postikuluilla. Arvatkaapa, minkä tämän postauksen kuvien paidoista otin vielä kyytipojaksi hamoselle, kun kerran postipakettiin samalla maksulla mahtui?  :)

P.S. Alla olevasta linkistä voit klikata itsesi valmiiseen tekemääni tyyliin H&M:n ”Sovitushuoneeseen” ja jatkaa paperinukkeleikkejä haluamallasi tavalla esim. tämän kuolaamani maihinnousutakin ja hameen yhdistelmän viitoittamana. Lisää vaikka lakki tai vaihda värit? Ja ihan vaan varmistukseksi sanottakoon, että tämä postaus ei siis ole mikään maksettu mainos. Minä nyt vaan satun tykkäämään leikkiä tuolla ohjelmalla. X)

Kuvat: H&M, hm.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *