Makoisa mango-juustokakku

Joskus teini-ikäisenä ”keksin” hyydytetyt juustokakut, ja niitähän tuli tehtyä. Melkein aina samaa – mangojuustokakkua, jossa oli ihana pilttikuorrute. Sitten keksin jotain muuta, ja unohdin makoisan mangokakun pitkäksi aikaa. Tänä vuonna keksin vanhan klassikon taas uudelleen, ja jäädäkseen on tullut. Onhan se vaan niin hyvää, hedelmäistä ja täyteläistä. Vanhan mangokakkuni reseptiä ei löytynyt mistään keittokirjojeni väliin piilottelemistani lappusista, joten oli turvauduttava netin aarreaittaan. Onneksi tämä lähes tismalleen aiemman kaltainen resepti löytyi sitten Marien ruokablogista.

Koristelutaitoni olivat hieman hukassa tämän yksilön suhteen ja pakastepussin suusta pursotetu valkosuklaa meni minne sattuu. Ensi kerralla taidan käyttää sittemmin Stockalta ostamaani kätevää pursotinkynää apunani, niin tulee vähän siistimpää jälkeä. Voisin tosin myös varioida kakkua hieman, sillä söin tänään Kakku galleriassa pikkuveljeni syntymäpäiviä juhlistaessamme saman tyyppistä, mutta passionhedelmällä kuorrutettua kakkua, ja passionin kirpsakkuus oli aivan mieletön lisä muuten kermaisen ja pehmeän makuiseen juustokakkuun. Ah!

Resepti
n.  24 cm irtopohjavuoka

Pohja:
– 200g digestivekeksejä
– 75g voita tai margariinia

Täyte:
– 4 liivatelehteä
– 200g maustamatonta tuorejuustoa
– 2 rkl kiehuvaa vettä
– 1-1 1/2dl sokeria
– 3 tl vaniljasokeria
– 2 1/2 rkl sitruunamehua
– 2-3 dl kuohukermaa

Kuorrute (voit tehdä myös tupla-annoksen, mikäli pidät hedelmäisestä mausta):
– 2dl mangososetta (Piltti)
– 2 liivatetta
– 2 rkl vettä

Koristeluun:
– valkosuklaata
– sitruunamelissan lehtiä

1. Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Laita ympyrän muotoon leikattu leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjaksi.
3. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
4. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa seos notkeaksi. Vaahdota kerma.
5. Ota liotetut liivateet ja purista käsissä kuiviksi. Laita kulhoon ja sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos varovasti kaataen tuorejuustoseoksen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto pikapikaa mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi.
6. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
7. Kun kakku on täysin hyytynyt,  laita kuorrutteeseen tuleva liivate jälleen kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja annostele 2 ruokalusikallista vettä liivatteiden päälle. Sulata liivatteet ja lisää mangosose. Sekoita tasaiseksi ja kaada sitten kakun päälle.
8. Anna kakun hyytyä puolisen tuntia, kunnes kuorrutekin on jämäkkää.
9. Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.
10. Sulata valkosuklaa, annostele pussiin ja pursota kakun päälle ohuita kiehkuroita. Koristele sitruunamelissan lehdillä tai vaikkapa syötävillä kukilla.

mangojuustokakku

3 Comments

  1. Paija

    Mangokakku on kyllä ihanaa. Mullakin on ohje, jota on tehty useampia kertoja. Vinkiksi voin sanoa, että tuorejuuston voi halutessaan vaihtaa appelsiinin makuiseen ja omassa ohjeessani täytteeseen tulee vielä säilyke mangoa soseutettuna. Kakusta tulee myös korkeampi, täytteitä lisättäessä. Ohjeen saat jos kiinnostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *