Jäätelötäytteiset jälkiruokagyozat

Japanissa asuessani vuodatin ystävälleni moneen otteeseen, kuinka herkullisia japanilaiset gyozat ovat, joten viimein kaverini sai selvästikin tarpeekseen, ja nakkasi minua mahtavalla linkillä jäätelötäytteisiin keksitaikinan sisään leivottuihin gyozoihin. Niitähän oli ihan pakko päästä kokeilemaan, joten kävin ostamassa Japanissa ollessani 100 yenin kaupasta gyozapuristimen, jolla nämä ihastuttavat jälkiruoat syntyvät.

Resepti ja idea jäätelögyozajälkkäristä jäi kuitenkin pitkäksi aikaa muhimaan arkistojen syövereihin, kunnes taas keittiön laatikoita kaivellessani vastaan tuoli tuo muovinen gyozamuotti. Päätin, että nyt on kyllä viimein ryhdyttävä tuumasta toimeen. Sen verran legendaariselta jälkkäri kuulosti! Käsinkin jätskigyozan valmistus saattaa onnisua, jos on tarpeeksi kärsivällinen, ja pitää taikinan viileänä, mutta kuvittelisin rypyttämisen olevan aika haastavaa, kun muotin käyttäminenkin vaati kelmua, kärsivällisyyttä ja nopeutta. Käsipelillä taiteillessa kannattaakin ehkä jättää kikkailu sikseen ja  aloittaa vaikka tekemällä jäätelötäytteisiä palloja. Ohjeen taikina on peräisin Cupcakeproject-sivustolta.

Resepti

– 2 kuppia vehnäjauhoja
– ½ tl suolaa
– 3/4 kuppia suolatonta voita sulatettuna
– 1 tiiviisti mitattu kuppi fariinisokeria
– ½ kuppia sokeria
– 1 ruokalusikka vanilja-aromia (korvattavissa)
– 4 ruokalusikaa maitoa
(- mausteeksi hyvin hienojakoisia suklaahippuja tai kaakaojauhetta..)

Lisäksi
– muutama desi vaniljajäätelöä
– valmista suklaakastiketta dippaamiseen

1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna seistä jääkaapissa kelmuun käärittynä, niin gyozojen muotoilu on helpompaa.
2. Ota pieni pala taikinaa jääkaapista ja kääri se kelmuun. Kauli kelmun läpi ohuehkoksi pyöreäksi gyozamuotin kokoiseksi palaksi. Käännä kelmu toiselta puolelta taikinaa pois ja aseta taikina gyozamuottiin siten, että kelmu on muottia vasten. Näin saat gyozan helposti irti muotista.
3. Ota noin lusikallinen täysin kylmää, suoraa pakkasesta otettua jäätelöä, aseta gyozamuotin keskelle, ja paina muotilla puolet kiinni gyozaksi. Leikkaa ylimääräinen taikina reunoilta veitsellä ja irrota sitten gyoza varovasti muotista. Siirrä valmis gyoza heti lautaselle ja pakkaseen kohmettumaan.
4. Jatka, kunnes olet tehnyt sopivan määrän gyozoja. Anna gyozojen kohmettua pakkasessa hieman ennen syömistä. Voit myös siirtää ne lautaselta rasiaan, kun ne ovat kovia, ja säilyttää pakkasessa vaikkapa vierasvarana.
5. Tarjoile kuumennetun suklaakastikkeen kanssa. Nauti vaikka gyozojen jälkiruokana! ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *