Uusi obentou-laatikko

Olen ostanut lähes jokaiselta Japanin reissultani obentou-eväslaatikon, eikä tämän kevään reissu ollut poikkeus. Tällä kertaa etsin hiukan isompaa laatikkoa, koska minulla on jo monen muun kokoisia, pienenmpiä bentoubakoja. Oikeastaanhan ostin laatikkoa varsinaisesti Eerolle, joka on valitellut muiden bentoboksieni pienuudesta, mutta tähän saakka olen kyllä käyttänyt sitä häpeilemättä pääasiassa itse. ;)

Boksia etsiessäni suuntasin Kobessa SOGO:n Loft-tavarataloon. Loft on kyllä yksi japanilaisesta keittiöstä pitävän mieliostospaikka, sillä sieltä löytyy vaikka ja mitä ruoanlaittoon liittyviä härpäkkeitä. Benton lisäksi mukaani lähtikin söpöä kuvioitua voipaperia, keksikuorrutteita ja ties mitä pikkutilpehööriä.

Obentou-boksini löysin Loftin ”men’s bentou”-osastolta, jonka valikoima oli ihan omanlaisensa: neutraaleja, mustia, ruskeita tai hillittyjä japanilaistyylisiä bentoubokseja, jotka olivat kooltaan suurempia kuin useimmat bentouboksit ja toisinaan varustettu kunnon termos-ominaisuudella tai jos jonkinmoisilla kylmägeelipakkauksilla. Miehethän tietysti arvostavat kaikenlaista hightech-kamaa. ;) No, omani sai kyllä tyytyä varustelultaan aika tavalliseen laatikkoon, mutta sen sijaan laatikon ulkomuoto on mielestäni todella makea. Nähdessäni valkoisena kiiltelevän modernin kulmikkaan boksin, tulivat ensimmäisenä mieleen jostain syystä työhuoneemme iMacit. :D

Pitäisi kyllä ommella uudelle bentoulle oma pakkausliina, koska nykyiset pienemmille bokseille suunnitellut liinat ovat auttamattomasti liian pieniä. Solmun saa juuuuuri ja juuri kiinni, ja liina kuitenkin on aika olennainen osa myös ruoan tuoreena pysymistä. Edellisenä iltanakin bentouboksiin ja liinaan pakatut salaatit ja vihannekset pysyvät todella tuoreina, ja liina pitää myös bentoun paremmin kasassa kuin pelkkä kuminauha. Puikotkin sujahtavat tarvittaessa kätevästi liinan suojiin.

Laatikko on ollut erittäin hyvä, sillä siihen mahtuu kunnon annos salaattia, ja lisäksi kriteerinä ostoon oli erillinen muovikansi ainakin toiseen boksin osista, sillä kadotin aiemman kannellisen obentouni muovikannen aiemmalle työpaikalle. Niinpä esim. keittojen tai nestemäisempien kastikkeiden ottaminen evääksi on ollut turhan hasardi ajatus. Nyt huolet ovat kutienkin ohi, vaikka keiton suhteen olen kyllä vieläkin hiukan epäileväinen. Ehkä ostan seuraavalla reissulla ihan erikseen keitoille suunnitellun termos-keittoboksi, joista niistäkin on tietysti Japanissa tarjolla kymmeniä erinäköisiä vaihtoehtoja.

Välimeren piirakkaa, melonia ja viinirypäleitä kera bulgur-salaatin. Hyvää oli!

One Comment

  1. Pingback: Bento-bokseja Helsingistä! | Riisa.net

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *