Kahvila kotona: Paulig Cupsolo Verus

cupsolo paulig kahvi

Kuten joku on ehkä Instagram-kuvista ja Facebookista saattanut huomatakin, minulla kävi tuossa vähän aikaa sitten mieletön tuuri! Osallistuin nimittäin ihan sattumalta surffaillessa eteeni tulleeseen Fb-kisaan, jossa pystyi voittamaan Pauligin uuden kapselikahvikoneen. Mietin, että olisipa tuollainen kätevä, kun meillä ainut kahvin nauttija olen minä, ja juon kahvia suhteellisen harvoin, joten yksittäiset kupit olisivat siinä mielessä järkeviä, vaikka kapselit muuten vähän epäilyttivätkin. Tykkään kuitenkin erikoiskahveista, joten päätin osallistua. Latasin kisaan kuvan työhuoneestamme, jonne ajattelin kahvikoneen sopivan: olisi täydellistä istuskella kotitoimistossa ja saada kupponen kahvia vain napin painalluksella. Tällaisissa kisoissa pitää kuitenkin yleensä kerätä hirveästi tykkäyksiä, ja etenkin jos osallistuu kisaan sen loppuvaiheessa, voittamisesta on melko turhaa haaveilla. Onneksi tässä kisassa oli hiukan erilaiset säännöt, nimittäin joka viikko arvottiin uusia voittajia tykkäyksiä keränneiden kuvien joukosta, mutta lisäksi voittajia valitsivat myös Deko-lehden tiimi ja sisustusbloggaaja Char. Yhtenä päivänä sitten huomasinkin, että Char oli valinnut minun työhuonekuvani voittajien joukkoon. Olin haljeta innosta!

No, ei se kahvikone kyllä lopulta sitten työhuoneeseen päätynyt, sillä tajusin, että olisin joutunut vetelemään roikan lattian yli saadakseni sähköt koneeseen, ja veden vaihtelukin oli kätevämpää keittiössä. Toistaiseksi olenkin rakennellut kotikahvilaa nyt saarekkeellemme. Piilotin kahvikapselit Ikean lasipurnukoihin, keräsin sokeripurnukat, hammastikut, servertit ja muut tilpehöörit koneen tuntumaan ja Eeron ideasta toteutin menu-liitutauluumme tällä kertaa kahvilamenyyn. Se olikin hyvä idea, sillä koneella voi tehdä todella monenlaisia kahveja, joten helppoa sitten kavereille näyttää lista ja pyytää valitsemaan, minkä herkun kuppiinsa tilaa. ;)

Liitutaulu on muuten tehty vanhan CD-hyllykön ylimääräisestä hyllystä, jonka olen maalannut liitutaulumaalilla. Ennen siinä luki jotain ilahduttavaksi tarkoitettuja latteuksia, mutta nyt se on päässyt vähän järkevämpään käyttöön. Ja tykkään siitä, että keittiöön tulee oikeasti vähän kahvilatunnelmaa, kun on menu ja kaikki.

Laitteella voi tehdä vaikka minkälaisia kahveja, tietysti riippuen siitä, millaisia kapseleita ostaa. Meillä on valikoimassa Parisienne, Espresso, Crema Latte ja Chai Latte -kapseleita tällä hetkellä, ja Tazza-kaakao sekä kaakaokahvijuomakapselit kyllä kiinnostaisivat. Onneksi niitä saa esimerkiksi Kampin K-Supermarketista varmaankin jokaista tarjolla olevaa sorttia, joten ei tarvitse lähteöä Töölöstä merta edemmäs kalaan. Yllättäen myös Eero on kiinnostunut laitteesta sen jälkeen, kun kävi ilmi, että sillä voi tehdä myös Chai Lattea, jota tyyppi tilaa lähes jokaisella kahvilakäynnillämme.

Lehtitalossa työskennellessäni meillä oli itse asiassa kerran töissä kokeilussa tämän Veruksen edellinen versio, ja silloin testailimme kahvin lisäksi myös teekapseleita. Niistä en oikein innostunut – erikoisteehen, kuten Chai Latteen kapselisysteemi toimii ja maistuu kuulemma ihan samalta kuin kahvilassa, mutta tavallisesta teestä tulee kyllä parempaa sopivassa lämpötilassa kunnolla hauduttamalla. Espressot ja muut kahvijuomat Pauligin kone taitaa mainiosti. Tuolloin töissä kone hajosi alta aikayksikön, mutta nyt kotona konetta käytellessäni tajusin miksi: emmehän me toki toimituksessa kaikki lukeneet ohjeita koneen käyttöön, joten päivittäinen puhdistus jäi taatusti välillä tekemättä, emmekä tyhjentäneet säiliötä, johon kapselit tipahtavat käytön jälkeen, tarpeeksi usein. Niinpä jossain vaiheessa kapseli pääsi jumahtamaan laitteeseen, ja siinäpä sitä sitten oltiin. Omassa käytössä ei ole ollut mitään ongelmia, mutta kyllähän tällaista laitetta tietenkin pitää yksinkertaisuudestaan huolimatta selvästi hiukan opetella käyttämään: kapselisäiliö pitää muistaa tyhjentää, tippasäiliö pestä säännöllisin väliajoin ja käytön välillä laitetta huuhdellaan napista painamalla. Aluksi kauhistelin sitä, että laitetta pitää olla koko ajan pesemässä, mutta eihän se sitten loppujen lopuksi ollutkaan homma eikä mikään, sen kun vähän huljauttaa kuumalla vedellä, ja kapselikaukalokin on oikeasti kätevä, kun ei tarvi joka juoman jälkeen olla ronkkimassa käytettyjä kapseleita sormin ulos laitteesta, niin kuin joissakin käyttämissäni kapselikoneissa on tapana.

Nykyisin päivät alkavatkin mukavasti tuoreella kahvilla. Olen huomannut, että pieni oma hetki aamuisin tekee hyvää. Ennen tapasin juosta ovesta ulos, usein aamupalankin unohtaen, mutta nyt olen nauttinut aamiaisesta vähän useammin ja herännyt tarkoituksella aikaisemmin. Se aloittaa päivän kyllä huomattavasti paremmin kuin tyhjä vatsa, ja jotenkin aamucappuccino tuo vain kummasti pientä arjen luksusta elämään. :)

P.S. Kuvissa vilahtelevien sitruuna-valkosuklaamuffinssien reseptin laitan blogiin lähipäivinä.

2 Comments

  1. Pingback: Brunssilla kotosalla | Riisa.net

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *