Riisa.netin Japani-kirppis

japanikirppis

Ensi viikolla vietetään yleistä [highlight] Siivouspäivää [/highlight] , jolloin kannattaa lähteä kaupungille nauttimaan kevätkelistä pihakirppiskiertueen muodossa. Lauantaina 24.5. vietettävänä Siivouspäivänä nimittäin kuka tahansa voi pistää pihakirppiksen pystyyn ihan luvallisesti: Helsingissä ja useissa muissakin kampanjassa mukana olevissa kaupungeissa nimittäin on ensi viikonloppuna ihan kaupungin virallisella luvalla mahdollista pistää myyntipöytä vaikkapa kadun varteen tai kaupungin puistoon. (Tietysti huomioiden, ettei haittaa kenenkään kulkua, pilaa nurmikoita ja muistaa käydä sääntöjen mukaan merkitsemässä myyntipaikkansa Siivouspäivä-tapahtuman karttaan.)

Eri puolella kaupunkia tulee olemaan myös kierrätyskeskuksen ja erilaisten keräysyhteisöjen kuten Fidan ja UFF:n kierrätyspisteitä, joten jos et jaksa myydä, mutta kaapit tursuavat tavaraa, on ensi viikonloppuna mainio mahdollisuus käydä kippaamassa turhat tavarat toiselle käyttökierrokselle hyvää tekevien yhteisöjen Pop up -keräyslaatikoihin.

Itse laitan pystyyn Japani-kirppiksen, jossa myyn pois nurkista mm. japanin (ja muiden kielien) oppikirjoja ja opiskeluäänitteitä, mangaa, Japanista ostettuja tarpeettomaksi jääneitä esineitä, vaatteita, söpöstely-tilpehööriä (Hello Kitty yms.) sekä lisäksi muita kirjoja ja pientavaraa, mitä kodin suursiivon jäljiltä myyntipöydälle löytyy. Kunhan sää vain sallii, kirppispaikkanani toimii muutenkin Siivouspäivään osaaottavien suosima Hesperian puisto. Tarkoitukseni on vallapa pieni spotti Umeshun sushiravintolan kohdalta – eli kannattaa pistäytyä, kun kaupungin parhaat riisipötkylätkin ovat ihan naapurissa tarjolla vaikkapa lounaaksi.

Vuosi Japanissa -kirjaanikin tulee olemaan myynnissä pari täysin käyttämätöntä kappaletta huippuedullisesti. Halukkaille tarjolla myös juttutuokioita ja matkailuvinkkejä Japaniin, eli jos satut olemaan kulmilla ja olet vailla ideoita tai apua reissun suunnitteluun tai haluat kysyä jotain muuta Japaniin tai vaikkapa vaihto-opiskeluun liittyen, olet tervetullut nykimään hihasta!

 

Riisan Japani-kirppis

Lauantaina 24.5. noin klo 10:30–14, tai niin kauan kuin tavaraa riittää.
Hesperian puisto Helsingissä, suunnilleen Ravintola Umeshun kohdalla. 

Liity mukaan ja laita aika kalenteriin [highlight] Facebook-tapahtumassa [/highlight] ja katso käy kurkkaamassa vähän ennakkoon muutamia kirpparipöydälleni myyntiin tulevia tavaroita.

Oman myyntipöytäni odotettavasti ”huikaiseva” tuotto käytetään täysin tulevan kesän Japanin reissuun, jotta tänne blogiin olisi matkakertomus-materiaalia jatkossakin. Sillä kesällähän on reissu tiedossa, ja siitä kuulettekin lisää joku toinen hetki. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *