Syksy ja sisustuskärpästen puremat

Pitkään aikaan en ole ajatellut sisustamista tai kodin laittamista aktiivisesti. Oli niin paljon muita asioita ajateltavana ja suunniteltavana, kuten kesän reissut, että kotiin liittyvät projektit joutuivat väistymään taka-alalle.

Nyt yhtäkkiä, itse asiassa Ikean uutta kuvastoa selaillessani, tajusin, että olisipa ihana vihdoin tehdä tuolle kylpyhuoneelle jotakin. Ja tosiaan, vaatehuoneessa odottavat yhä asentamistaan hylly jos toinenkin. Tarve olohuoneen valaisimelle ei ole hävinnyt minnekään, ja jos keittiön lattialistaa yhtään tuijottaa, niin kyllä, onhan se edelleen, vuosien jälkeen, lakkaamatta. Juuri sellainen, kuin muuttaessamme remontin jälkeen.

Moniin asioihin tottuu, mutta ainakin omassa tapauksessani kysymys ei ole siitä, että oppisin pitämään väärän värisestä lattialistasta, vaan että prioriteettilistalla vääränvärinen lattialista ei nouse niin korkealle kuin vaikkapa pyykkivuoren selvittäminen, kodin viikkosiivous tai muut kodin yleisilmeen siedettävänä pitävät pikaniksit, joihin saa laitettua kyllä kaiken mahdollisen ylimääräisen aikansa.

Mikään ei ole sinänsä muuttunut, ja projekteja, joihin tarttua, on jälleen kaulaa myöden, mutta ehkäpä juuri siksi tällaiset vähän kevyemmät vanhat prokkikset nostavat päätään. Lattialistan lakkaamisesta tai lampun hankkimisesta on yhtäkkiä tullut pieniä haukattavia kirjan kirjoittamiseen tai mobiilipelin suunnittelemisen rinnalla. Kaikki hauskaa, mutta toiset nopeampia saattaa päätökseen kuin toiset.

Lopulta löysinkin siis itseni pitkästä aikaa perjantai-illan ja viikonloppuvapaan kunniaksi sisustuslehtiä ja verkkokauppoja tutkimasta tai unelmoimasta siitä täydellisestä kylppäristä Pinterestissä. Tässä parhaita paloja surffailukierrokselta. Ottakaa onkeenne tai palatkaa omien prioriteettienne pariin. ;)

sisustus-syksy-2014

 

 

1. Finlayson Usva-pussilakanasetti.

2. Finnish Design Shop: String Pocket -hylly.

3. IKEA Godmorgon/Bråviken -allaskaluste.

4. Finnish Design Shop: Design House Stockholm Step-tikkaat.

5. Finlayson Farkku-pyyhkeet.

6. Ellos Home Justine-pussilakanasetti

7. Ellos Home Metallikori

8. Ellos Home Diamant-ikkunavalaisin

9. Ellos Home Jakkara

10. IKEA Ensen-hana

 

Tuotekuvat: Valmistajien verkkokaupat

 

Finlaysonin syysuutuuksien joukossa oli herkullisia harmaansävyjä. Ikeasta taas löytyi pari vaihtoehtoa kylpyhuoneen miniuudistukseen, vaikka saa nyt nähdä, mitä siellä loppujen lopuksi tapahtuu – vai tapahtuuko mitään. Finnish Design Shoppiin meillä olisi Eeron kanssa lahjakortti lähes parin vuoden takaa, kun emme ole osanneet päättää, minkä himoitsemistamme ihanuuksista sieltä tilaisimme. Kohta kortti meneekin jo umpeen, joten String Pocket-hylly vaikuttaa entistä lupaavammalta kandidaatilta olohuoneen nurkkaukseen.

Ellos yllätti tällä kertaa varsin positiivisesti, sillä siellä oli paljon sen tyyppisiä tuotteita, joita olen katsellut sivusilmällä lehdissä, mutta joiden hinta yleensä on tupannut hirvittämään. Metallikorit ja -valaisimet maksoivat vain muutaman kympin, mutta ajavat asiansa kyllä varmasti yhtä hyvin kuin toisaalla myytävät satasia kalliimmat kilpailijansa.

Ehkä se syksy ja kotoileminen tästä pääsee huipennukseensa. Kun tuon jakkaran tilaisi, saattaisi saada ompeluprojektitkin uusiin sfääreihin – ei tarvitsisi enää kurotella paininjalkaa, kun saisi säätää tuolin oikealle korkeudelle.

Nautinnollista, projektientäyteistä viikonloppua itse kullekin!

 

syksy-sisustus-2014-1

 Olkkari nykykuosissa. Tai no, ei ihan, koska tänään en ole siivonnut…

4 Comments

  1. Syksyllä aina iskee kamala sisustus- ja remontointivimma. Johtunee varmaan siitä, kun ilmat kylmenee ja illat pimenee niin tulee vietettyä enemmän aikaa kotosalla ja ne kaikki repsottavat listat ja vääränväriset sohvatyynyt alkavat ärsyttää enemmän :D

  2. Hei Sää, tarkennatko vähän, mitäköhän lipastoa tarkoitat? :)) Jos yhtään olen jäljillä, puhut tuosta viimeisestä kuvasta meidän olkkarista? Patteri on ihan vain ikkunalaudan alla omassa kolossaan. Piiloon sitä ei saa meilläkään.

  3. Anne, totta, se on juuri syksy, ja toisaalta kevät kun tämä vimma iskee. Syksyllä tekee mieli käpertyä viltteihin ja poltella kynttilöitä, ja sen tekee mieluummin silmääkin miellyttävässä kodissa. Keväällä taas tuntuu, että pitää siivota auringon tieltä, saada kaikki jotenkin toimivaksi ja toisaalta tuoda ulkomaailmakin sisälle kasvien ja värien muodossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *