Saaristolaisen kylmäsavuporo-cocktailpalat

savuporo-cocktailpalat-1

Jouluna meillä syötiin vähän erilailla kuin ehkä suurimmassa osassa suomalaisista kodeista, sillä kinkku ja laatikot jätettiin suosiolla pois pöydästä, kun ei niistä meillä oikein kukaan välitä. Mauiltaan kenties jouluisin osa ateriastamme olivat alkupaloiksi tekemäni saaristolaisleipä-cocktailpalat kylmäsavuporolla. Reseptin löysin Kinuskikissan hurmaavasta blogista, joskin pienelle seurueelle puolitin ja muokkailin alkuperäisen reseptin suosiolla, ja silti söimme herkkuleipäpaloja vielä kahtena seuraavanakin päiviänä. Leipänä käytin tällä kertaa Pirkka Parhaat -sarjan saaristolaisleipää ja se pääsee kyllä myös arkileipiemme joukkoon, sillä niin ihanan tummaa, siirappista ja mehevää leipä oli!

Saaristolaisleipää kylmäsavuporotahnalla

alkupaloiksi n. 10 hengelle

– 50 g kylmäsavuporoleikkelettä
– puolikas pieni punasipuli
– 70 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
– 75 g ranskankermaa
– tuoretta ruohosipulia silputtuna

– n. 300 g saaristolaisvuokaleipää
– tuoreita yrttejä koristeluun (esim. basilika)

1. Leikkaa porosiivut pieniksi kuutioiksi.2. Sekoita kaikki tahnan ainekset kulhossa.
3. Leikkaa saaristolaisleipä helposti syötävän kokoisiksi paloiksi.
4. Levitä tahnaa leipäpalojen päälle. Koristele yrteillä.
5. Säilytä leivät ilmatiiviisti jääkaapissa.

Nämä cocktailpalat pysyvät hyvinä (koristeita lukuunottamatta) pari päivää, joten voit tehdä tahnan esimerkiksi juhlia varten hyvin edellisenä iltana, ja ”koota” leipäpalat juhla-aamuna. Nopeaa ja todella helppoa!

savuporo-cocktailpalat-2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *