3 x Syksyn sisustustrendi

Habitaret ja Asuntomessut on nähty, eikä tarvitse kovin tarkkasilmäinen havaitakseen, millaiset asiat niin kodeissa kuin sisustusliikkeiden messuosastoilla toistuvat kerta toisensa jälkeen.

1. Grafista mustavalkoista ja luonnonmateriaaleja

Graafinen tyyli ja mustavalkoisuus on ollut pinnalla pitkään, mutta nyt tuntuu, että puhdas, pelkän mustan, kiiltävän valkoisen sekä korkeintaan kylmien harmaiden muodostama yhdistelmä on väistymässä hiukan rikotumman paletin tieltä. Graafisuus yhdistyy luonnollisiin, pehmeisiin sävyihin kuten ruskeisiin väreihin ja aitoihin materiaaleihin – rouheaan puuhun ja luonnollisen väriseen nahkaan. Erityisesti hiukan aikaa eläneen näköiset huonekalut kuten kauniisti harmaantuneet puiset navettajakkarat ja penkit löytävät nyt tiensä muuten sliipattuihin vaaleisiin koteihin.

sisustus-trendit-syksy2015-13

Tässä, kuten monessa muussakin asuntomessutalossa, oli huikean kokoiset lattiaan asti ulottuvat ikkunat, jotka olivat myös avattavia, eli syrjään liukuvat ikkunat muuttuivat oviaukoiksi ja yhdistivät tilan suoraan ympäröivään pihaan tai terassiin. Tätä ominaisuutta olen Suomeen kaivannutkin – kolminkertaiset, kunnolla eristävät ikkunat ovat ihana asia talvipakkasilla, mutta kesällä kaipaisi japanilaistyylistä huonejakoa, jossa liukuovet avaamalla puutarha tai järvimaisema tulee aidosti osaksi sisustusta.

sisustus-trendit-syksy2015-3Kivat asiat saavat olla esillä – toimii niin makuuhuoneen vaatesäilytyksessä, kuin trendikkäissä yläkaapittomissa keittiöissä, joissa avohyllyt täyttyvät kauniista käyttöesineistä.

sisustus-trendit-syksy2015-21Riippumatto oleskelutilassa on varsin miellyttävän tuntuinen ajatus.

sisustus-trendit-syksy2015-9

Tämän asuntomessutalon keskellä oli pieni viherkeidas, joka tuo virkistystä taloon niin ala- kuin yläkerrasta ihasteltuna. Vaalea puu tuo lämpöä mustavalkoisuuteen.

 

2. Pehmeämpi, lämpimämpi ja puuterisempi väripaletti

Kun graafisesta tyylistä riisuu pois syvän mustan ja tuo tilalle vieläkin enemmän lämpöä, ollaan kenties syksyn trendikkäimmän väripaletin äärellä: käsittelemättömän tai kuultolakatun puun sävyt, puuteriroosa ja terrakotta yhdistetään valkoisen ja harman lukemattomiin sävyihin. Lopputulos on pehmeä, kotoisa ja skandinaavinen, sekä freesillä tavalla perinteikäs, etenkin, jos hirsiseinät tai lattialankut jätetään kunnolla esille. Joukkoon vielä mummolasta tuttuja huonekasveja vedenkestävässä, elegantisti rypistetyissä paperipussissa, veistoksellisessa lasimaljassa tai terrakottaruukussa, niin kauden aivan ehdoton ykköstyyli on siinä.

sisustus-trendit-syksy2015-5

sisustus-trendit-syksy2015-1

sisustus-trendit-syksy2015-11

sisustus-trendit-syksy2015-25

sisustus-trendit-syksy2015-20

 

3. Ripaus kuparia (tai ehkä sittenkin kultaa?)

Kupariset pienesineet, valaisimet ja yksityiskohdat ovat vallanneet kodit, ja istuvat saumattomasti sekä pehmeämpään pastelliseen väripalettiin, että graafiseen mustavalkoiseen kotiin. Asuntomessuilla näkyi myös kuparinvärisiksi käsiteltyjä kylpyhuoneen hanoja ja keittiön pesupisteitä, jotka tekivät sisustuksen ilmeestä aivan toisella tapaa harkitun.

sisustus-trendit-syksy2015-2

sisustus-trendit-syksy2015-18

sisustus-trendit-syksy2015-15

Pronssista kultaan?

Jos kuparikautesi alkaa olla jo ohi, ehkä siirryt jo seuraavaan metalliin? Miksi tyytyä pronssiin, jos voi saada myös kultaa? ;) Jännittävä, luksushotellia muistuttava kombo syntyy yhdistämällä kultahanat tämän vuoden toisen trendimateriaalin, marmoriin. Itselleni tosin näistä tulee hiukan liikaa mieleen kasari-kylppärit feikki-marmoreinteineen ja kullattuine ovennuppeineen, mutta jotain makeaa esimerkiksi alla olevan kylpyhuoneen kultapeilin ja -hanan kokonaisuudessa kuitenkin on.

sisustus-trendit-syksy2015-23

sisustus-trendit-syksy2015-22

Kuvat (c) Liisa Stenberg | Riisa.net

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *