Mansikkamuffinssit

12 isoa muffinssia

Taikina:
– 200 g margariinia

– 2½ dl sokeria
– 3 munaa
– 4 dl vehnäjauhoja
– 1 tl vaniljasokeria
– 1 dl maitoa
– 2 tl leivinjauhetta
– 100 g valkoista suklaata
– 130 g mansikoita

Kuorrute:
– 2 rkl mansikkamehua
– n. 150 g tomusokeria
– koristeeksi pieniä mansikkakaramellejä

1. Rouhi suklaa ja pilko mansikat pieniksi paloiksi.
2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää joukkoon munat yksitellen.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
5. Kääntele suklaat ja mansikat varovasti taikinan joukkoon.
6. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes leivonnaiset ovat kohonneet ja saaneet kauniin kullanruskean pinnan.
7. Valmista kuorrute vispaamalla mansikkamehuun vähitellen tomusokeria, kunnes kuorrute on sopivan paksua.
8. Lusikoi kuorrute jäähtyneiden muffinssien pinnalle ja koristele heti karamelleillä, ennen kuin kuorrute jähmettyy. Halutessasi voit koristella muffinsseja vielä siivilöimällä hieman tomusokeria muffinssien pinnalle.

Muffinssit ovat niitä leivonnaisia, joita tulee tehtyä silloin, kun tekee mieli makeaa, mutta ei ole liiaksi aikaa tehdä mitään kovin monimutkaista tai vaivalloista. Nämä muffinssit maistuvat juuri siltä, miltä ne näyttävätkin – eli mansikkaisen makeilta. Ne sopivat mainiosti lastenkutsuille tai vaikkapa tarjottavaksi kullalle vuosipäivänä tai ystävänpäivänä. Tuollon kuorrutteen voi pursottaa esim. pakastepussin tai pursotinpussin avulla sydämen muotoon. Meillä nämä muffinssit tosin syötiin ihan vain piristyksenä tavallisen arjen keskellä.

3 Comments

 1. junglehouse mom

  Eksyin sivuille kun etsin lastenjuhliin herkkuohjeita.. Nää muffinssit näytti niin hyviltä, joten päätin testata, mutta pakko kysyä ennen tekemistä, että kun tuossa lukee tuo sokeri kahteen kertaan, niin mitähän se meinaa…?? En hyvä kokki joten päätellä en osaa :)

 2. Riisa

  Voi kauhistus. Olipas päässyt reseptiin pieni virhe. 200 g sokeria piti olla siis 200 g margariinia. Toivottavasti et ehtinyt tehdä muffineita näin kummallisella ohjeella. Pahoittelen myös, että vastaan näin myöhään, mutta blogin kommentti-ilmoitus oli jostain syystä pitkään sekaisin, enkä saanut uusista kommenteista ilmoitusta sähköpostiini. Vasta nyt sitten huomasin kommenttisi.

  Toivottavasti lastenkestit onnistuivat/onnistuvat!

 3. junglehouse mom

  Onnistuin sen päättelemään tuolta tekstistä ja muista muffinssiohjeista joten sain tehtyä näitä siis ennen tuota korjausta :D Ja herkkuja tulikin! Nyt kun valmistelen vaihteeksi pojalle synttärijuhlia, niin mies ois halunnut taas näitä sinne ;) Hyvin uppos siis muihinkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *