Yakiringo – japanilaiset uuniomenat

4 annosta

– 4 punaista, kovaa omenaa
– 4 rkl sokeria
– 1 tl kanelia
– 1 rkl voita

– 1 dl kuohukermaa
– 2 tl sokeria

1. Poista omenoista kodat ja siemenet kannan puolelta kovertaen. Varo lävistämästä omenaa veitsellä!
2. Sekoita sokeri ja kaneli ja täytä omenoiden kolot sekoitteella. Paina sekoite tiiviiksi sormella ja lisää noin 1/4 rkl voita kuhunkin koloon.
3. Kuumenna uuni 200 C-asteeseen. Pane omenat uunivuokaan ja kaada vuoan pohjalle vettä noin 1 cm korkeudelle saakka.
4. Kypsennä omenoita 30-35 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Valete paiston aikana tarvittaessa muutamaan otteeseen vedellä.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Tarjoa hiukan jäähtyneiden omenoiden kanssa.

Machida Yamadan japanilaisesta keittokirjasta poimittu yakiringo-resepti on helppo ja suhteellisen nopea valmistaa. Vaikka tämän japanilaisen jälkiruoan ulkonäkö ei ainakaan minun omenoideni kohdalla ole sieltä japanilaisten herkkujen kauneimmasta päästä, maku on mukavan mehevä ja makea. Syöminen onnistuu omasta mielestäni helpoiten haarukalla ja veitsellä, mutta meidän ruokapöydässämme tapoja oli yhtä monta kuin oli syöjiäkin, joten metodit omenan tuhoamiseksi vaihtelevat. Itse en pidä kuorista joten jätän ne syömättä, mutta avomieheni veti napaansa jopa omenan kannan. Mikään juhlapäivällisen jälkiruoka tämä ei ehkä ole ulkonäöstään ja lievästä sotkuisesta syömätavasta johtuen, mutta sopii mainiosti siis arjen piristykseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *