Torstai-ilta aupair-seurassa

Taru, aupair, johon olen täällä tutustunut lähti puolen vuoden Bryssel-elämän jälkeen viime perjantaina takaisin Suomeen. Niinpä hän oli kutsunut torstaina koolle tuntemansa aupairit, sekä yhden muun suomalaisen tytön, joka on täällä töissä. Menimme pieneen baariin, Roi des Belgesiin ihan Brysselin keskustaan, vain kiven heiton päähän De Bruckerèn metroasemalta. Join herkullista tuoreista hedelmistä tehtyä mango-mansikkamehua ja juttelin muiden suomalaisten kanssa pari tuntia, kunnes kello alkoi lähennellä yhtätoista. Tuossa ajassa ehdin tutustua lähinnä Heiniin, kolleegaani, eli kesäaupairiin, joka on täällä Brysselissä tismalleen siihen saakka kuin minäkin, eli elokuun loppuun. Sovimme, että nähtäisiin vielä uudemman kerran. Hän vaikutti varsin mukavalta ja samanhenkiseltä kanssani ainakin niissä asioissa, joista tuli puhe, joten tulemme varmaan hyvin juttuun. :) Melkein kaikki muut tapaamani tytöt ovat lähdössä jo aivan pian takaisin Suomeen, joten valitettavasti heitä tuskin ehtii nähdä.


Öinen Bryssel oli oikein kaunis. Vanhat rakennukset saivat uuden ilmeen punertavien katuvalojen loisteessa, ja sateenjäljiltä kadut kiilsivät ja heijstelivat hienosti yön elämää. Kotimatkalla päätin kuitenkin, että vaikka yöelämä valoineen onkin hauskaa katseltavaa, en enää halua tulla iltamyöhällä metroasemalta yksin kotiin. Metrossa minulla oli onneksi seuraa, mutta Beaulieun metroasemalta yksin kotiin käveleminen ei ole kovin kiehtovaa. Se on suoraan sanottuna aika pelottavaa. Etenkin kun katuvalot sattuivat olemaan pois päältä (tai sitten niitä ei ole ollenkaan – päivällä tuollaiseen ei kiinnitä huomiota) juuri sillä tiellä, jota minun piti kävellä kolmasosa matkastani metroasemalta kotiin. Kävelytien keskellä kasvavat puut, tien reunaan pysäköidyt autot ja miljoona pimeää nurkkausta ja pusikkoa eivät liioin lisää turvallisuuden tunnetta. Järkevämpää kai lienisi ottaa taksi, mutta kyseinen kyyti taas ei viehätä budjettimatkailijaa. Ensi kerralla sitten taksilla – tai ehkä parempi on vain liikkua ennen iltakymmentä. Se kun on suositeltu raja, jolloin naisten ei kannata yksin enää liikkua ulkosalla Brysselissä. :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *