Pipari-suklaakonvehdit

n. 15 kappaletta

– 130 grammaa suklaata
– 2 piparkakkua
– konvehtivuokia

1. Murenna piparkakku mahdollisimman pieneksi muruksi kulhoon.
2. Paloittele suklaa pakastepussiin, jonka laitat toisen pakastepussin sisään. Kiehauta laakeassa astiassa vettä, ja laita suklaa tuplapussissaan veteen. Kääntele välillä, että suklaa sulaa tasaisesti, mutta huolehdi, että uloimman pussin sisään ei pääse yhtään vettä, eikä vesihöyryä.
3. Kun suklaa on sulanut, ota suklaapussi suojapussin sisältä ja sekoita piparkakun murut suklaan joukkoon. Jätä hieman muruja koristelua varten.
4. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä, ja pursota suklaa paperisiin tai foliosta tehtyihin karamellivuokiin. Heiluta vuokaa hieman sormiesi välissä, jotta suklaa asettuu tasaisesti vuokaan.
5. Koristele piparin muruilla, ennen kuin suklaa ehtii jähmettyä pinnaltaan. Säilytä konvehdit viileässä.

Tämä konvehtiresepti on ehkä sieltä helpoimmasta mahdollisesta päästä, eikä tiskiäkään tule oikeastaan lainkaan. Suklaan voi toki sulattaa normaaliin tapaan vesihauteessa kattilassa ja annostella vuokiin lusikalla, mutta olen havainnut tämä pussipursottamisen huomattavasti siistimmäksi ja kätevämmäksi tavaksi, vaikka siinä yksi pakastepussi tuhraantuukin.

Jos pidät esimerkiksi tänä jouluna markkinoille tulleesta Fazerin piparisuklaasta, pidät taatusti myös näistä konvehdeista. Maussa ratkaiseva tekijä tosin tietenkin on se, mitä suklaata ja millaisia piparkakkuja käytät. Itselläni käytössä oli tällä kertaa Pandan tumma suklaa (Pandan maitosuklaata en suosittele sen huonon sulavuuden vuoksi) ja kotitekoiset, herkullisen mausteiset piparit. Kauniiseen rasiaan pakattuna konvehti kuin konvehti on mitä mainioin lahja. Tänä vuona lahjoin suklaarasioillani isäni perheen sekä pikkuveljeni tyttöystävän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *