Cheddar-peruna-maissikeitto

Kun siskoni ja hänen miehensä Jason olivat kyläilemässä luonani Tokiossa, Jason kokkasi yhtenä päivänä meille tätä herkullista keittoa, joka pääsi kertaheitolla suosikkikeittojeni, ja miksei lempieruokienikin, listan kärkipäähän. Resepti on löytynyt alunperin mainiolta luomu- ja luonnonruokaan keskittyvältä ”Wholefoods market”-ruokasivustolta.

Keitto on pehmeää ja täyteläisen ruokaisaa, mutta ei kuitenkaan liian raskasta, vaikka siinä onkin juustoa hyvän kokoinen palanen. Jos joskus joku on väittänyt, että ruoka, joka ei sisällä lihaa, ei ole mistään kotoisin, niin tässä yksi ehdokas kumoamaan nuo ennakkoluulot. Sen kunniaksi päätinkin lisätä blogini kategorioihin kasvisruoat, joiden maailmaan on tarkoitus tutustua enemmän niin perheeni kasvissyöjien, kuin Japaninkin innoittamana. Täällä Japanissa nimittäin olen oppinut pitämään monista sellaisista kasviksista ja juureksista, jotka ennen eivät maistuneet ollenkaan, ja täten myös rajoittivat hieman kokkailuintoani. Nyt haluankin opetella valmistamaan näitä keittiöni uusia raaka-aineita, kuten mm. parsakaalta, parsaa, munakoisoa, kesäkurpitsaa, okraa, papuja, erilaisia sieniä ja oliiveja uusilla, herkullisilla valmistusmenetelmillä. Hyviä kasvisruokalinkkejä otetaan mieluusti vastaan! :) (Huomautus: Kasvisruoasta puhuessani tarkoitan tässä yhteydessä ruokaa, joka ei sisällä lihaa.)

 

4 annosta
– 3 rkl voita
– 1 sipuli
– 1 rkl vehnäjauhoja
– 9 dl kasvislientä
– 4 isoa perunaa
– 4,5 dl pakastemaissia
– 1,5 dl maitoa
– 3,5 dl cheddarjuustoraastetta
– suolaa, pippuria
(- koristeluun silputtua persiljaa, yrttejä ja cyannepippuria)

1. Hienonna sipuli ja kuullota sitä sulatetussa voissa kattilassa noin viisi minuuttia.
2. Ripottele sipulin joukkoon vehnäjauhot, sekoita ja lisää kasvisliemi. Sekoita, kunnes liemi kiehuu.
3. Kun keitto kiehuu, alenna lämpötilaa hieman ja lisää joukkoon pestyt, kuoritut, pilkotut perunat. Keitä noin 20 minuuttia.
4. Muusaa perunoita hieman haarukalla. Keitosta tulee sakeampaa, mutta joukossa on myös sopivasti sattumia. Lisää sitten joukkoon jäiset pakastemaissit sekä maito. Anna kiehua viitisen minuuttia.
5. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon cheddarjuustoraaste, sekä mausteet maun mukaan. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä ja cyannepippurilla.

5 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *