Modernin martan olohuone

Taannoin nuoret miehet tiedustelivat City-lehdessä, mistä löytäisivät tämän päivän marttoja, nuoria näpsäköitä naisia, joilla pysyy kauha otteessa ja sukkapuikot käsissä. Yleensä niin kaikkitietävä lukijoiden kysymyksiin vastaava Walter De Camp ei antanut erityisen tyhjentävää vastausta, mutta minäpä tiedän, että mikäli näille nuorille naisille on ylipäätään olemassa jokin bongauspaikka kaikkien neule- ja ruokablogien lisäksi, niin se on varmasti Helsingin Kampissa sijaitseva Martta-liiton kahvila, Deli&Café Martta.

Olen viime aikoina viettänyt opinnäytetyötäni pakertaessani jos jonkin hetken Helsingin keskustan kahviloissa. Opinnäytetyötäni kirjoittaessani kahvilan ykkösprioriteetiksi nousee ilmainen langaton nettiyhteys. Toinen kriteeri on se, että kahvilassa on pystyttävä istumaan rauhassa useampikin tunti ilman hätistelyjä, sillä kun kerran pääsee kirjoittamisessa vauhtiin, auta armias jos joku tulee keräämään välillä kuppeja pois!

Martta-kahvila on yksi uusimmista ja mieluisimmista kahvila-tuttavuuksistani. Se täyttää kaikki edellä mainitsemani kriteerit ja on lisäksi tunnelmallinen ja sisustukseltaan soma. Vihreäksi maalattuja seiniä peittävät posliinilautaset ja ikkunoista tulvii valoa pöydillä nököttäville pikkuruisille samettilehtisille saintpaulioille eli paavalinkukille. Täällä ei katsota kieroon, jos sumpin juomisen ohessa kaivaa laukusta esiin sukkapuikot tai virkkuukoukun. Deli&Café Martassa on tarjolla monenlaista suolaista ja makeaa purtavaa, jotka voi syödä joko paikan päällä tai ottaa mukaan. Voileipien, salaattien ja tyypillisten kahvilaleivosten lisäksi tiskiltä löytyy perinteisiä kotonaleivotun oloisia kuivakakkuja ja pikkuleipiä. Myynnissä on myös hilloja ja muuta pientä kotikyökkiin viemisiksi. Hintataso on tavallista kahvilatasoa, mutta palvelu on erinomaista – teestä sai jopa santsikupin ihan ilmaiseksi! Suosittelen siis muillekin kuin niitä moderneja marttoja metsästäville nuorukaisille!

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *