Kesän asuntomessuja väijymässä

Kävimme pääsiäisenä isäni ja siskoni kanssa katsastamassa, miltä Kokkolan ensi kesän asuntomessualueella näyttää. Olen kotoisin Pohjanmaalta, joten minulla on oiva tilaisuus päästä vierailemaan messuilla Kokkolassa, kun majoitus löytyy omasta takaa alle kilometrin päästä. Aivan alueen vierestä löytyy tosin kätevästi myös Kokkolan leirintäalue mökkeineen, vaunupaikkoineen ja uimarantoineen niitä tarvitseville messuvieraille.

Messut järjestetään 15.7. – 14.8. ja kun katselee erityisesti messualueen pihoja, on vaikea uskoa, että siellä olisi heinä-elokuun vaihteessa vehreät nurmet, kukkaistutukset ja kaikki muutenkin tip top vierailijoiden ihasteltavaksi. Osa etenkin kerrostaloista näyttää hyvin keskeneräisiltä ja kaikki niistä eivät varmaankaan edes valmistu sisältä. Toisaalta alueen pientalot ja omakotitalot näyttävät olevan hyvällä mallilla – siellä varmaan tehdään jo sisustusta kovaa kyytiä. Odotan kuitenkin mielenkiinnolla, sillä kylläpä ne muutkin messualueet ovat aina jokseenkin ajallaan valmistuneet ainakin siinä määrin, että vierailija ei huomaa, että jokin olisi erityisesti kesken.

Tämän perinteikkään puutalon sisääntulokatso oli aikamoisen mahtipontinen.

Pohjanmaalaiseen tyyliin Kokkolan asuntomessuilla näyttäisi olevan verrattain paljon puutaloja: Komeita, lähes kartanomaisia huusholleja nousee modernimman kerrostalokompleksin ympärille kuin sieniä sateella. Joukossa on perinteisemmän näköisiä suomalaistyylisiä malleja, mutta myös yksi preeriahenkinen, Amerikasta inspiraationsa ammentava kaksikerroksinen, soma puutalo maalaishenkisine taloa kiertävine verantoineen (Talo näkyy artikkelin avauskuvassa).

Odotan mielenkiinnolla näkeväni tämän ja pari muuta naapurissa sijainnutta modernimpaa taloa valmiina.

Omasta mielestäni mielenkiintoisin kohde on rannan tuntumassa oleva hieman modernimpi asunto, jossa on kahdessa kerroksessa valtavat ikkunat ja upeat taloa kiertävä terassi. Kyllä siinä kelpaa asujan lekotella auringossa partsilla ihan mihin aikaan päivästä vain, ja oma ranta mahdollistaa myös polskuttelut muutaman metrin päässä olevassa meressä. Talo on jätti-ikkunoineen minun makuuni ehkä hieman liiankin näyteikkunamainen, mutta toisaalta kukapa ei rakastaisi valoisaa kotia.

Tämä talo ei oikein miellyttänyt silmääni. Yläkerran lasien takaa on varmasti mainiot näkymät, mutta muuten talon pitkä ja vain pienillä ikkunoilla varustettu, vaakalaudoitettu ja matala seinusta tuo mieleeni lähinnä modernit navetat.

Iso osa erityisesti rivitaloista ja paritaloista on melko tavanomaisia, mutta kenties niillä taas on tarjota sisustusvinkkejä ja remonttiratkaisuja myös hieman pienempään tilaan. Moni rannan tuntumaan kohoavista talokaunokaisista kun on niin suuria, että asuntojen sisustusratkaisuja voi olla haastavaa soveltaa kerrostalokaksioon.

Jää nähtäväksi, miltä messualue kesällä tulee näyttämään. Ovatko silloin vuorilaudat jo paikallaan, vessan kaakelit saumattu, pölyt pyyhitty ja nurmikkorullat levitetty pihamaille? Heinäkuuta odotellessa.

 

One Comment

  1. Paija

    Innolla odotan minäkin, että pääsee messuilla käymään. Niissä on monesti kivoja yksityiskohtia lähinnä sisustuksessa, mitä itse tarkkailen. Eipä varmaan tule heti puoliin rakennettua.Kiva että osuu loma just niihin aikoihin ja matka ei ole mikään, niin voi poiketa vaikka parina päivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *