Fetatäytteiset kylmäsavulohirullat

Ulkona on kesäsää, mutta minun täytyy kykkiä sisällä töiden parissa. Niinpä oli edes lounaaksi laitettava jotakin oikein kesäistä – sellaista, josta tulee mieleen ennemminkin mökkireissu tai grillaushetket pihalla kuin vielä edessä oleva kirjan 120 sivun taittourakka. Niinpä keitin perunat, tein perinteisen kermaviilikastikkeen ja täytin Maku-lehden inspiroimana kylmäsavulohirullat fetajuustolla. Ajoi asiansa.  Näitä kalarullia voisi helposti tehdä myös alkupaloiksi isommalle aterialle tai vaikka pikkupurtavaksi juhliin. Tällöin tosin kalat olisi varmaankin parempi kiinnittää melkoisen hyvin rullalle cocktail-tikuilla, sillä muuten täyte saattaisi valahtaa helposti ulos.

 

Resepti
2 annosta

– 150 g kylmäsavulohifileitä
– 100 g fetajuustoa

Kastike (annoksesta riittää useammalle ruokailukerralle):
– 1 prk kermaviiliä
– puolikas nippu ruohosipulia
– tilliä, sitruunapippuria, valkopippuria, valkosipulijauhetta

1. Pilko fetajuusto pieniksi kuutioiksi. Jätä muutama kuutio koristelua varten.
2. Levitä kylmäsavulohifileet leikkulaudalle ja laita fetajuustokuutioita leveämpään päähän filettä. Kieritä rullaksi ja aseta tarjolle.
3. Valmista kastike sekoittamalla kermaviiliin  silputtu ruohosipuli sekä mausteet. Käytä kutakin maustetta muutama ripaus, makusi mukaan.
4. Levitä muutama lusikallinen kastiketta savulohirullien päälle, murusta päälle muutama fetakuutio ja koristele ruohosipulisilpulla ja tillillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *