Japanilaisittain maustettu pinaatti-munakas

Tein taannoin Anime-lehteen jutun japanilaisista eväslaatikoista, eli obentousta. Artikkelin ohessa oli resepti kolmen värin obentousta, joka on tyypillinen japanilainen eväsruoka, ja siitä lähtien kun tein sitä ensimmäistä kertaa, olen ollut aivan myyty. Kyseiseen reseptiin kuuluu myös jauhelihahöystö, mutta koska olen syönyt tällä viikolla jo kerran lihaa, halusin tehdä kasvisruokaa. Niinpä sovelsin perinteisen kolmen värin obentoun ainesosia ja tein herkullisen japanilaisittain maustetun munakkaan.

Soija kastike on itsessään melko suolaista, joten ole tarkkana suolan annostelussa. Yhden hengen annokseen vain ripaus riittää. Pinaattihöystön voi kääräistä kätevästi myös rullatun tai taitellun munakkaan sisään, jolloin koko komeuden voi syödä kätevästi ja maut täydentävät mukavasti toisiaan. Ja kuten sanottu, tämä toimii loistavasti eväänä, ja on myös nopea valmistaa, eli täydellinen ruoka lounaaksi töihin – sen voi syödä oikeastaan jopa kylmänä tai huoneen lämpöisenä, vaikka vasta paistettuan se on toki parhaimmillaan.

Resepti
1 annos

Pinaattihöystö
– n. 70-100 g pinaattia
– 1 pieni valkosipulinkynsi
– ripaus suolaa
– 1/2 rkl miriniä
– 1/2 rkl soijaa (vähäsuolaista)
– kourallinen seesaminsiemeniä

Munakas
– 2 munaa
– 1/2 rkl sokeria
– 1/2 rkl miriniä
– 1 rkl soijaa
– aivan pieni ripaus suolaa
– hieman seesamiöljyä paistamiseen

1. Valmista ensin pinaattihöystö. Huuhdo pinaatti ja silppua pieneksi. Kuumenna pinaattia paistinpannulla kunnes lehdet ovat pehmenneet ja pinaatti on menettänyt nesteensä. Jos käytät pakastepinaattia, tämä vaihe kestää hieman kauemmin. Lisää sitten joukkoon pieneksi pilkottu valkosipuli sekä muut ainekset. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Ota höystö pannulta ja sekoita joukkoon reipas kourallinen vaaleita seesaminsiemeniä.
2. Valmista sitten munakas. Sekoita kulhossa ensin haarukalla rikki munan rakenne. Sekoita sitten kananmunan joukkoon loput aineet. Kaada seos kuumennetulle, seesamiöljyllä (tai paremman puutteessa rypsiöljyllä) rasvattuun pannuun. Paista, kunnes ensimmäinen puoli on kypsä ja käännä munkas. Paista vielä hetki.
3. Tarjoa keitetyn riisin kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *