Täydellisen innovatiivinen sohva

Nyt se on tilattu. Tulevan asuntomme ensimmäinen huonekalu. Mistä olisikaan parempi aloittaa, kuin siitä, josta olemme olleet varmoja jo useamman kuukauden, nimittäin Innovationin Splitback-futonsohvasta. Tässä tapauksessa mielestäni brändin nimi ’Innovationkaan’ ei jää vain sanahelinäksi. Futonshopista ostamamme sohvan monipuoliset muunteluominaisuudet kun tekevät siitä ainakin meidän olohuoneessamme monikäyttöisen ja huoneen useisiin käyttötarkoituksiin sopivan huonekalun.

Per Weissin suunnitteleman Splitback-sohvan juju on sen kahdessa osassa säädettävät selkänojat. Selkänojat voivat olla kolmessa asennossa. Pystyssä, vinossa tai täysin alhaalla. Tämä ominaisuus oli sohvan modernin ja siistin ulkonäön lisäksi se, mikä sai meidät päätymään juuri Splitbackiin. Olohuoneemme tulee olemaan avoimessa yhteydessä keittiöön ja sohva sijoittuu ruokailusaarekkeen eteen. Siitä katsotaan televisiota (selkänojat pysty- tai lekoiluasennossa?). Se tarjoaa istumapaikkoja, kun ystävät tulevat kylään (kenties toinen selkänoja ala-asennossa, jolloin istumatilaa on enemmän?) sekä mahdollistaa myös tukevan, jousitetun sängyn mahdolliselle yövieraalle tai pariskunnalle (molemmat selkänojat ala-asennossa).

Useiden vuodesohvien muuntaminen sängyksi on rasittavaa. Pitää nostella, väännellä, vetää ja kääntää, kenties vetää jopa jostain vivusta. Splitback on siitä kiva, että selkänojien asennon muuntelu käy oikeasti käden käänteessä, vaikka yhdellä kädellä ihan vain selkänojaa eteenpäin vetämällä. Tällöin sen voi laskea alas ja vastaavasti alhaalta ylös nostettaessa se lukittuu automaattisesti siihen asentoon, mihin sen vetää. Testailimme sohvan mekanismia Vepsäläisellä, joka on yksi Innovationin myyjä Futonshopin lisäksi, ja se tuntui toimivan ongelmitta. Tietenkin vähän arvelutti jossain vaiheessa se, että mitä jos mekanismi alkaa vinkua tai löystyä, tai kangas ei tykkää jatkuvasta vekslaamisesta. Testailun perusteella tuntuisi, että sohva on kuitenkin erittäin tukeva ja minulla on hyviä kokemuksia Futonshopin tuotteista jo aiemmin. Jousitettu patja miellytti meitä myös siitä syystä, että vaikka sohva kääntyy varavuoteeksi, se on kuitenkin ennen kaikkea tukeva ja hyvin istuttava sohva.

Splitbackia saa muutamalla eri värisellä tekonahalla ja huonekalutekstiilillä. Vaihtoehtoja ovat musta ja valkoinen keinonahka sekä ruskea, vaalean harmaa ja violetti kangasverhoilu. Jalat saa kromattuina tai metallisina. Huonekaluliikkeessä huomasimme sen, että vaikka kangasversiokin oli erittäin kestävän oloinen ja kaunis kaikissa asennoissa, meni valitsemamme keinonahka kauniimmin ”ruttuun” selkänojan ollessa pystyssä. Kangasverhoilu jäi ainakin testaussohvan taitteeseen hieman epätasaisesti, toisin kuin keinonahka, joka taittui kauniin tasaisesti. Musta keinonahka tuntui myös kestävältä valinnalta – se on helppo pyyhkiä puhtaaksi, eikä siinä ole valkean sohvan värjääntymisen vaaraa.

Splitbackia saa myös violettina. Sohvan kaveriksi myydään myös samaan tapaan taittuvaa kätevää nojatuolia/rahia, jolla sohvasta voi loihtia vaikka minkälaisia divaanikokonaisuuksia.

Ja saa se kyllä luvan kestääkin, ihan mikään halvin sohva kun ei ole kyseessä. Parhaimmissa tarjouksissa olen nähnyt Splitbackin maksavan jotain 700-800 euroa. No, tämä on sängyn ohella se ”the huonekalu” meidän kämpässämme, joten vaikka vähän kirpaiseekin, uskon sohvan maksavan itsensä käytössä takaisin. Edellisen keskihintaisen halpaliikkeestä ostamani kangassohvan puinen runko kun hajosi vajaassa kolmessa vuodessa ja verhoilu alkoi näyttää kulahtaneelta jo hieman aiemmin. Splitbackistä toivon huonekalua, joka näkisi elämää huomattavasti pidempään. Ja kyllähän ne Ikean hyllyt kompensoivat sitten hieman budjetissa pysymistä muun sisustuksen osalta. ;P

Toimituksessa kestää Futonshopilla noin kolmesta viiteen viikkoa – saman verran, kuin meillä on suunnilleen aikaa muuttoon! Odotamme molemmat ihan innoissamme, että pääsisimme testaamaan omaa Splitbackiamme ensimmäisen oman kodin leffaillan merkeissä. Saa nähdä, mitkä selkänojan asennot tulevat loppujen lopuksi olmaan ne suosituimmat.

Kaikki artikkelin kuvat: Innovation Living

5 Comments

 1. Paija

  On tosi kiva lukea teidän sisustushankinnoista ja uudesta asunnosta muutenkin. Edellisessä postauksessa olevat kuvat asunnon sisältä, näyttivät oikein hyviltä ja hienosti olitte saaneet toteutettua. Ja mitä tuohon sohva hankintaan tulee, niin näyttää todella tyylikkäältä.Ilman muuta pitää laittaa sellainen mikä ensin näyttää ja tuntuu hyvältä, vaikka kirpaiseekin.

 2. Pingback: Koti kaivautuu esiin

  • Hei, meidän Splitbäkki on ollut oikein hyvä ostos, ja toivotaan vievämme se seuraavaankin kotiin, jos joskus tästä muutetaan. Mekanismi toimii kuten alussakin, eli ei ole löystynyt tms, vaikka sohvan selkänojia on käytetty kaikissa asennoissa. Meillä on tosiaan tuo musta keinonahka-verhoiltu malli, eikä siinä näy mitään jälkiä. Se on tosi helppo pitää puhtaanakin imuroimalla ja pyyhkimällä kostealla rätillä. Onkohan Torin sohvan omistajalla ollut joku eläin, tai sitten on yrittänyt pestä sohvaa jollain hankausaineella tms? Koska meidän sohvan pinnassa ei näy tosiaan oikein mitään kulumisen jälkiä ja istutaan siinä kuitenkin joka päivä. Ainut, mistä oikeastaan huomaa, ettei ole ihan täysin uusi sohva kyseessä on verhoilun ihan hienoinen löystyminen, siis siten, että jos se 2011 oli prikulleen kireäksi vedetty ja sileän suora, nyt pian kolmen vuoden istumisen jäljiltä on ihan pientä löystymistä havaittavissa. (Ei kyllä mitään verrattuna edelliseen kangassohvaani….) Sattuupa muuten olemaan Päivän polaroidina (Riisa.netin etusivun oikeassa palstassa) instagram-kuva sohvasta muutama päivä sitten.

   • Taarne

    Awesome, kiva kuulla, että hyvällä pidolla tuo ei lahoa käsiin, ja on ilmeisesti ihan hyvä istuakin jos sitä on mukisematta käytetty vuosia päivittäin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *