Flower – peli visualisteille ja fiilistelijöille

Siskon ja Jasonin luona käydessä tapaan usein tarttua Pleikka3:n ohjaimiin. Kerran ilta hurahti ohi Flower-pelin huikeissa maisemissa kukkia kerätessä. Kuulostaa kenties hieman oudolta: siis peli, jonka ideana on kerätä kukkia. Ihan todella! Kyseessä ei ole lasten peli, vaikka Flower kyllä sopii periaatteessa myös perheen pienemmille (ikäraja PG7), jos unohdetaan, että vaikeammat tasot voivat olla pienille pelaajasormille ehkä liian hankalia.

Kyseessä on peli, jossa PS3:n liiketunnistimella varustettua peliohjainta kallistelemalla ohjataan tuulenhenkäystä, joka kerää pelin erilaisissa maisemissa kukkien terälehtiä. Ohjaus toimii yllättäävän hauskasti ja luonnistuu ihan hyvin hetken harjoittelun jälkeen. Liian helppoa se ei kuitenkaan ole – äkkikäännökset ovat vaativia ja nopeita refleksejä tarvitaan. Jossain mielessä peliä voisi luonnehtia rallipelihenkiseksi, sillä kukat ovat yleensä asetettu maailmaan siten, että periaatteessa taitava ohjaaja voi kerätä kaikki ns. yhdellä ajokerralla, jos vain pysyy ”radalla” tuulen vauhdin kiihtyessä. Kukkia voi kuitenkin kerätä myös ihan siinä järjestyksessä missä tahtoo tai olla vaikka keräämättä kokonaan – pelissä ei ole mitään aikarajoituksia, joten halutessaan voi vain nautiskella pelin upeista grafiikoista. Pelin visuaalisuus myös innoittaa pelaamaan yhä pidemmälle, sillä mitä enemmän kukan terälehtiä tuulenvireeseensä kerää, sitä mielettömämpi kauniisti tuulessa kieppuvien terälehtien armeija pelaajan liikkeitä seuraa. Kukkia joukkoonsa pyydystäessään kuuluu myös varsin miellyttävä ääni, joka muuttuu kauniiksi äänten solinaksi, jos pelaaja kerää kukkia hyvin nopeasti yksi toisensa jälkeen. Lopuksi kentän kaikki kukat kerännyt palkitaan, kun harmaa, saastunut maailma herää jokaisen kentän jälkeen pala palalta eloon. Mukana siis upeita grafiikoita, miellyttävä pelikokemus, hieno äänimaailma ja vielä kaunis ideologiakin. Flower tarjoaa taatusti hiukan erilaisen pelikokemuksen moniin pelihyllyjen tuotteisiin verrattuna.

Flower, PS3 (thatgamecompany):

Grafiikoiltaan ja äänimaailmaltaan kaunis peli, jonka liiketunniste-ohjaus toimii hauskasti ja oivaltavasti. Harmi vain, että kenttiä on hieman turhan vähän ja pidemmän päälle ne toki alkavat jonkin verran toistaa itseään. Älä jätä kokeilematta!
Screenshotit: http://thatgamecompany.com/games/flower/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *