Lyhtykaunokaiset Habitaresta

Kuten sanottu, nyt ruoditaan Habitaren löydöt läpi oikein kunnolla. Koska lyhdyt olivat erityisesti ne esineet, joihin toivoin messuilta ideoita, aloitan varsinaisten Habitaren valintojeni esittelyn niistä. Lähestyvä joulu ja talvi näkyivät selvästi muutamien messuosastojen lyhtyvalikoimassa, mutta joukossa oli myös ns. ikivihreitä tapauksia, eli lyhtyjä, jotka voivat koristaa kotia ympäri vuoden. Etsin erityiseti suuria, lattialle sijoitettavia lyhtyjä, joissa olisi saatavilla kenties muutamaa kokoakin vaihtelua tuomaan.

Erilaiset lasia ja metallia yhdistelevät lyhdyt, kuten RoomLightrin pyöreä, nikkelisellä kahvalla varustettu Terschelling -lyhty, olivat selvästi tämän syksyn suosikkeja, sillä sellaisia näkyi lähes jokaisen sisustusliikkeen valikoimassa. Tämä pyöreä yksilö oli kuitenkin vähän harvinaisempi tapaus, sillä useimmat näistä lasi-metallilyhdyistä olivat jyhkeän suorakulmaisia. Komeita, mutta useissa tapauksissa vähän liian raskaita minun makuuni. Koska meillä on kotona paljon suorakulmaisia esineitä ja sohvakin on varsin suoralinjainen, haluaisin vastapainoksi nimenomaan pyöreitä ja pehmeämpiä muotoja.  Yksi vaihtoehto hauskasta lyhtymuotoilusta oli Watt&VEKEn rottinkityyppinen kurvikas lyhty, tai oikeastaan valaisin, sillä se toimii sähköllä. Tämän tyyppisiä lyhtyjä löytyy kuitenkin myös ihan perinteisinä kynttilälyhtyinä, joten siinä mielessä Watt&VEKEn lamppu oli hyvä idealöytö. Eikä se sähköversiokaan ihan mahdoton ajatus olisi – se voisi sopia hyvin eteisen käytävään, nojatuolin kaveriksi tai vaikkapa vaatehuoneen lattialle tunnelmaa luomaan.. Samantyyppisiä kynttilälyhtyjä bongasinkin heti messuilla esillä olleesta AmandaB-verkkokaupasta, jonka valikoimassa oli vaikka mitä muutakin mielenkiintoista.

1. Cobello-sisustusliikkeen RoomLight Terschelling -lyhty, 2. Watt&VEKEn lyhtymäinen valaisin, 3. Metalliset talo-lyhdyt sekä 4. Olsson&Jensenin hauskat metalliritilä-kuvut.

Hauskoja olivat myös hauskat metalliset talo-lyhdyt, joiden valmistajaa en valitettavasti sattunut laittamaan muistiin, mutta luulisin, että olen nähnyt näitä muutamissakin sisustuspuodeissa. Nämä lyhdyt sopisivat meille joulukoristeiksi, mutta en tiedä olisivatkohan ne ehkä hieman liian jouluiset muina vuoden aikoina. Joulutunnelmaa tai loppusyksyn fiilistelyä täydentäisivät mainiosti myös esimerkiksi Herstalin lyhyt (aloituskuvassa). Olen aian pitänyt puu-aiheista, joten siksi nuo lyhdyt kenties miellyttivät silmääni, vaikka muodoiltaan ne eivät ole ehkä aivan täysin sitä, mitä etsin. Metallia löytyi myös Olsson&Jensenin mainioista hieman aikaa nähneen näköisistä ristikkokuvuista, joiden suojiin voisin hyvinkin kuvitella laittavani muutaman kynttilän.

Nyt on vaihtoehtoja ja ideoita – enää pitäisi päättää, mikä tyyli miellyttää eniten sekä minua, että Eeroa. Jotenkin luulen, että joudun ehkä hankkimaan pari lyhtyä sekä olkkariin, että makkariin. Ehkä silloin voin ottaa lasiset olohuoneeseen ja rottinkisemmat tai metalliset makkariin futonin pariksi? Tai toisin päin? Tai voihan niitä vaihdellakin välillä… ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *