Habitare-messujen haihatuksia

Kävin siskoni kanssa pyörähtämässä Habitare-messuilla perjantaina. En tosin tiedä voiko 8 tunnin kierrostamme nyt oikeastaan ihan pyörähdykseksi luonnehtia, sillä messut tuli kaluttua läpi sen verran perusteellisesti osasto osastolta. Ihan täysi työpäivä oikeastaan – mutta hauskaa oli!

Lähdin messuille hakemaan ideoita ja inspiraatiota ja katsastamaan, josko jostain sopivasta tuotteesta olisi hyvä tarjous. Valitettavasti Habitare-messut eivät kuitenkaan toimi ihan niin kuluttajaystävällisesti kuin ehkä voisi toivoa – suurin osa esim. huonekaluja esittelevistä firmoistahan on nimenomaan esittelemässä tuotteita, eikä niinkään antamassa niistä jumboalennuksia tai edes myymässä niitä paikan päällä. Tarjoustuotteita oli tarjolla lähinnä pientuotteita myyvissä liikkeissä, eikä niissäkään nyt kaikissa mitään aivan ihmeellisiä hintahulinoita ollut käynnissä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia muutamista näyttelyistä: Karl Andersson & Sönerin kapea kukkamalja esimerkiksi keittiön pöydälle ja oikealla olevat ”leijuvat” kirjahyllyt ovat mahdollisia hankintoja meidänkin kotiimme. Green House Effectin kasviseinä oli mieletön uusi innovaatio, mutta maksaa kyllä kuulemma pienimmässä koossaankin jotakuinkin 5000 euroa, eli ei ehkä ihan joka kodin hankinta, ennemminkin se sopisi kenties julkisiin tiloihin mielettömäksi katseen vangitsijaksi ja tilan jakajaksi. Näitä bambupuisia astioita, joiden valmistajaa en nyt muista millään, olen ihastellut muutamissa sisustusliikkeissä aiemminkin.

Inspiraatiopuoleen Habitare sen sijaan antaa vastauksia ja sehän messujen perimmäinen idea yleensä onkin. Kun peruskaupat – Iskut, Askot, Vepsäläiset, Ikeat ja Anttilat sun muut – on koluttu, kaipaa ideoita siitä, minne lähteä ns. merta edemmäs kalaan. Messut ovat täynnä valmistajia ja jälleenmyyjiä, joista ei ole välttämättä ikinä kuullutkaan, joten ne ovat erinomainen paikka bongata uusia tuttavuuksia sisustuksen saralla. Useimmilla liikkeillä on myös nykyisin nettikaupat, joten välttämättä mahdollisen unelmaesineen sijainti parin sadan kilometrin päässä taivalten takana ei ole välttämättä ongelma. Inspiraatiota saa tietenkin myös ihan vain katselemalla. Esimerkiksi postauksen alussa ollut Arabian ja Iittalan osaston kattausesimerkki oli sellainen, jonka mielelläni jonkun juhlan aiheen aikaan toteuttaisin omallekin ruokapöydälle. Ideoita monipuolisempiin ja rikkaisiin kattauksiin Habitaresta löytyi muutamaltakin osastolta mm. eri keittiövalmistajien pisteiltä, mutta niihin en aivan kauheasti tällä kertaa syventyneet, kun keittiöremontti on jo ohi. Oli tosin huvittavaa huomata, että Keittiömaailman ständillä oli esittelijänä sama sisustussuunnittelija, joka auttoi meitä hankkiessamme tämän asunnon keittiökalusteita samasta yrityksestä.

Itse olin etsimässä erityisesti uusia kandidaatteja olohuoneen nojatuoliksi, sillä olemme vatvoneet olemattomien vaihtoehtojen välillä keväästä saakka. Lisäksi etsin paria kivaa isoa lyhtyä olohuoneen lattialle, sillä haluaisin paikan, jossa polttaa vähän suurempikokoisia kynttilöitä. Näiden ”välttämättömyyksiien” ohella minua kiinnostivat erityisesti valaisimet ja verhotekstiilit, jollaisia tähänkin asuntoon vielä kaipaillaan. Myös uudenlaiset innovaatiot sekä vasta jalansijaansa markkinoilta ottavien yritysten tuotteet olivat mielenkiintoista nähtävää. Näistä lisää laajemmin myöhemmissä Habitare-sisustuspostauksissani ensi viikolla, sillä kukaan ei jaksa katsoa yhdellä kertaa sitä läjää valokuvia, joita messuilla tuli räiskittyä. Tulossa Habitaren tuolivalinnat, tekstiilivalinnat, valaisinvalinnat ja kenties vielä jotain muutakin kivaa!

Näihinkin kiinnitin huomion: Somanet.fi:n myymät Tipu-avainkopit sopisivat ekstra-avainten kuten pyörän, saunan tai varaston avaimen säilytykseen. Astialiisan käytettyjen astioiden osastolla oli joukossa myös tämä 2000-vuoden sesonki-muumimuki, vain noin 450 euroa?! Ostin kynttilöiden tai kuumien juomien alustoiksi Porvoon pajan hauskoja, käsintehtyjä palapeli-laattoja. Kestävät konepesun ja jopa uunin. Näitä voi käyttää myös ihan normaalien kaakeleiden tapaan vaikkapa keittiön välitilaan. Toisiinsa sopivista paloista voi muodostaa hauskoja kokonaisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *