Office-look ja muita sisustusideoita työhuoneeseen

Meidän työhuone on  ollut piiiiitkään työn alla, sillä toisin kuin olohuoneen ja keittiön kohdalla, tälle huoneelle ei ollut aluksi ihan hirveän selkeää suunnitelmaa, eikä siis oikein sitä selkeää maalia, johon pyrkiä. Toki tyyli jatkuu suhteellisen samanlaisena koko asunnossa, mutta muuttaessamme mietimme lähinnä, millaisia huonekaluja tarvitsemme ja mihin ja miten ne on järkevintä sijoittaa, sillä olohuoneen remontti vei suurimman osan huomiosta. Ehkä tästä johtuen en ole oikein ollut missään vaiheessa ihan täysin sujut tämän huoneen kanssa – vaikka viihdynkin täällä, jotakin tuntuu vielä puuttuvan.

Mutta tyyli voi onneksi ilmeisestikin rakentua myös pikku hiljaa. Pöytien asettelu vastakkain teki tilasta hauskalla tavalla toimistomaisen, ja siitä se on sitten vuoden mittaan kehittynyt eteenpäin mustan värin hiipiessä modernin office-lookin rinnalle. Ensin olivat vain Ikean metalliset Brasa-valaisimet ja Kodin Ykkösestä löytyneet työtuolit, mutta pikkuesineistöä, tauluja ja kortteja mustan ja valkoisen kuoseissa on kerääntynyt vähitellen ympäri huonetta. Tykkään tummien ja vaaleiden pintojen luomasta kontrastista, kuviopinnoista ja työhuoneen esineistön linjakkuudesta. No, tokihan graafisen selkeä ilme miellyttää graafikkoa. ;) Olkkarissa voi olla sitten vähän pehmeämpää.

Eero käyttelee Macin langatonta Magic mousea, mutta vaikka minäkin tykkäisin johdottomasta elämästä, se puikula ei kyllä tähän käteen sovi. Niinpä ergonomisemmalla Logitechillä lankoineen mennään. Hauska ruutukuvioinen post-it-lapputorni on Pinosta. Seinällä on rakas ystävältäni lahjaksi saatu japanilainen kalligrafiakalenteri viime vuodelle sekä kuvittajaystävieni kortteja ja messuilta kerättyjä kivan näköisiä mainoslappusia.

Edelleen on kysymysmerkki, millaiset verhot ripustamme vihdoin kiinnittämiimme verhotankoihin, mutta luultavasti niissäkin tullaan näkemään jotain asteen verran särmikkäämpää kuin esimerkiksi olohuoneen rauhallisemmissa, pehmeän harmaissa pellavaverhoissa, jotka näette kenties ensi viikolla, kun saan ne loputakin viikonloppuna ommeltua! Olen kerännyt jo jonkin verran työhuoneen verhokandidaatteja Pinterest-boardilleni, mutta saa nähdä, päätyykö ostoskoriin Marimekkoa, Vallillaa vai jotain aivan muuta. Ja lattianrajassa odottelee seinälle nostoa myös ihana Erik Brunnin juliste, joka olisi täydellinen työhuoneeseen, mutta ei meinaa oikein löytää paikkaansa seiniltä. Ja sitten se viimeinen kysymys, jota Eero ei ehkä haluaisi minun esittävän ihan niin usein: voisimmekohan tarttua jossain vaiheessa myös maalitelaan tai tapettilastaan?

Kätevä musta pahvilipasto pöydällä lojuville aina kullakin hetkellä ah niin tärkeille papereille ja kuiteille löytyi Stockmannilta.  Vanhan muistilappulaatikon ja muistitikkupurkin päälystin tulostamillani kuviopapereilla, joita käytin viime keväisten juhlienikin koristelussa.

 

2 Comments

    • Hei,
      näytönsäästäjä on Fliqlo-niminen näytönsäästäjäsovellus, jonka voi löytää helposti esim. googlettamalla ”fliqlo screensaver mac”. Kannattaa katsoa, että lataamasi versio toimii yhteen käyttöjärjestelmäversiosi kanssa – vähän aiempi Fliqlo ei pelittänyt OSX:llä, mutta uusimman version pitäisi toimia. Myös vanhempi versio toimii ainakin omalla koneellani, enkä ole sitä jaksanut sittemmin päivitelläkään, kun hyvin pyörii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *