Sisustajan New York

Artikkelin on tuottanut ja kirjoittanut Momondo.fi

New York tunnetaan laajalti shoppailu- ja kulttuuritarjonnastaan, Helsingistä New Yorkiin lentävät lähtevät yleensä kaupunkiin hakemaan museoiden ja ravintoloiden ohessa erityisesti muotia ja elektroniikkaa. Viihdeteollisuuden luomissa mielikuvissa kaupunki ei ole mikään kotoilun mekka, päinvastoin, syitä lähteä kaupungille pois neljän seinän sisästä on lukemattomia ja taas lukemattomia.

New Yorkista löytyy kuitenkin yllättäen myös kiinnostavia sisustusvirtauksia. Skandinaavisten, puhdaslinjaisten ja pelkistettyjen sisustustrendien jälkeen vähän runsaampi ja estottomampi New York tuntuu raikkaalta ja kiinnostavalta. Etenkin tähän harmaaseen vuodenaikaan huomaa ihastelevansa ennakkoluulotonta värien ja materiaalien yhdistelyä – miten karpalonpunainen seinä näyttääkin lämpimältä ja pirteältä.

Nyt alennusmyyntien aikaan moni sisustusliikekin tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa hiukan erityisempiin huonekaluihin ja sisustusesineisiin ilman, että ostos syö koko vuoden budjettia.  Siinä missä New Yorkin pakolliset muotiliikkeet on listattuina monessa eri verkko-osoitteessa ja blogissa, kattavaa katsausta kaupungin kiinnostavista sisustusliikkeistä ei oikein tahdo löytyä. Seuraavassa muutamia löytöjä!

Ennakkoluulottomimmille suosittelisin kohteeksi Darria, vaikka yrityksen verkkosivujen kuvat ovatkin hämmentävän suttuisia. Eksentristä antiikkia, jopa täytettyjä eläimiä ja muita hiukan pelottavan rajamailla liikkuvia huonekaluja ja sisustustavaroita myyvä liike vaikuttaa aarreaitalta silloin, kun haluaa hakea jonkin katseenvangitsijan hallitsemaan huonetilaa. Ihan perusikeaakin oleva sisustus särmääntyy varmasti, jos huoneen nurkkaan sijoittaa vanhan mallinuken tai ajan patinoiman tuolin.

Ekologisuus ja kestävyys jatkavat myös alkavana vuonna niin sisustuksen kuin muodinkin saralla. Erityisesti kierrätetty puu sekä kierrätetyn puun oloiset synteettiset materiaalit ovat vahvasti esillä New Yorkin sisustusliikkeiden tarjonnassa. Kaikista pisimmälle trendiä viedään puun näköisiksi käsitellyissä lattia- ja seinälaatoissa – hiukan kummallinen ajatus näin metsäisestä Suomesta näkökulmasta käsin.  Helmikuun loppuun saakka sisustusliike Haus Interior tarjoaa pop up –hengessä pelkästään suunnittelija David Starkin puusta valmistettuja huonekaluja ja esineitä. Starkin kädenjäljessä on jotain hyvin tuttua ja skandinaavista, mutta omalla persoonallisella tavallaan.

Valaistustrendeistä vallitsevin taitaa olla led-valojen upotus kattoihin, seiniin ja huonekaluihin. Näin luotua perusvaloa täydentämään voikin poimia pöytä- ja jalkalamppuja puhtaan esteettisin perustein. Muun muassa laajan valaisinvalikoiman tarjoava hiukan suurempi liike Room and Board kiinnostaa asiakasarvioiden perusteella kovasti – hinnat ovat laatuun suhteutettuna edullisia ja valikoima varsin laaja.  Aivan mahtavalta vaikuttaa myös Just Bulbs, joka myy pelkästään erilaisia hehkulamppuja!

A&G Merch edustaa sisustusliikkeiden edullisinta tarjontaa. Liikkeen valikoimassa on vahvaa newyorkilaista tuntua: urbaania, pieniinkin tiloihin istuvaa designia, jollaista voisi hyvin kuvitella hipsterikaupunginosien ullakkohuoneistoihin. Liikkeestä löytyy myös pieniä yksityiskohtia, joiden avulla oman kodin ilmettä voi raikastaa ilman dramaattisia remontteja – vaikkapa jättikokoiset post-it –laput ovat sopivasti hömppää olematta kuitenkaan ihan krääsää.  Plussaa liike saa siitä, että verkkokauppa toimittaa tilaukset kaikkialle maailmaan – tästä voi olla apua, jos matkalaukuista loppuu tila kesken.

Tulevan vuoden väritrendejä ovat Pantonen mukaan hiukan murretut pastellisiniset, -vihreät ja –keltaiset sekä voimakkaat siniset, oranssit ja punaiset. Tätä värimaailmaa noudattelee ihastuttavasti nimetty A Thousand Picnics. Liikkeen designerit suunnittelevat myös Urban Outfittersille, joten valikoimaan tutustuminen vaatii jälleen avointa mieltä. Liikkeestä tuskin pääsee kuitenkaan tyhjin käsin ulos…

Kaiken kaikkiaan sisustusmatka New Yorkiin tuntuu hyvin houkuttelevalta ajatukselta, ja pienempää sisustusesinettä saa helposti kuljetettua matkalaukussakin. Monet liikkeistä toimittavat myös Suomeen, osa jopa ilmaiseksi, joten jos paikan päällä ihastuu johonkin suurempaan, ei huonekalun toimituksen pitäisi muodostua ylivoimaiseksi – ei hinnaltaan, eikä järjestelyiltään.


Tämän artikkelin on tuottanut Momondo. Momondo etsii sinulle lennot New Yorkiin täksi kevääksi. Johtava matkahakukone löytää netin edullisimmat tarjoukset ja tarjoaa niiden lisäksi paikallisten käyttäjien laatimat matkaoppaat kustakin kohdekaupungista. Oppaiden avulla saat vielä vähän enemmän irti matkastasi. 

Artikkelin pääkuva/ Image by: Alfred Hutton / Wikimedia Commons.
Muut kuvat: Eero Välimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *