Pizzapannari

pizzapannari

Luulin pitkään, että tortillapohjalle tehty pizza on lajissaan maailman helpoin ilmestys, mutta melkein vielä helpompi kiireversio pizzasta taitaa olla tämä Hellapoliisin sivustolta bongaamani idea pannukakkupohjaan tehdystä pizzapannarista. Pannaritaikina on tunnetusti tavattoman nopea valmistaa ja täytteetkin sai sen kun heitellä rennosti taikinan päälle. Koko komeus uuniin ja puoleksi tunniksi tekemään mitä huvittaa. Pian pöydässä odottaa kokonainen pellillinen herkullista ja täyttävää pizzapannaria, jonka jaksaa tehdä pidemmänkin työpäivän päätteeksi, ja josta riittää tällaisessa kahden hengen taloudessa mukavasti täytettä seuraavan päivän lounaslaatikkoonkin. Variaatioiden mahdollisuuskin on loputon, sillä taikinan joukkoon sopivat monenlaiset vihannekset paprikasta maissiin ja jo pelkästään eri makuisilla juustoilla saa hauskan tarjoiltavan vaikka buffetpöytään. Niin helppoa!

Resepti
n. 3-4 hengelle, nälästä riippuen

Pellillinen pannukakkutaikinaa:
– 6 dl rasvatonta maitoa
– 3 munaa
– 3 dl vehnäjauhoja (täysjyvä aina parempi)
– 1 tl suolaa
–  0,5 dl rypsiöljyä

Täyte-esimerkki:
– 2 prk tonnikalaa
– 2 tomaattia siivutettuna
– paprikajauhetta
– oreganoa ja timjamia
– rouhittua mustapippuria
– valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulin kynsi
– juustoraastetta

1. Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattulle uuninpannulle.
3. Ripottele pinnalle tomaattisiivut, tonnikala ja mausteet sekä lopuksi hieman juustoraastetta. Voit käyttää käytännössä mitä tahansa haluamiasi pizzatäytteitä.
4. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 25 minuuttia, uunista riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *